Gå til main indhold

Virtuelt besøg: 8. - 9. klasse ”Dit affald sætter spor”

Mand med arbejdshjelm og vest, står foran modtagehallen på Vestforbrænding

Moderne affaldsbehandling er i fokus, når klassen møder en af Vestforbrændings affaldseksperter. Dit affald sætter spor er et virtuelt naturfagligt undervisningsforløb, hvor eleverne bliver klogere på det affald, de selv producerer i deres hverdag. Miljøvenlig efterbehandling af de affaldsstoffer der produceres ved energiudnyttelse af affald, er omdrejningspunktet for forløbet. Med indslag fra forskellige steder på Vestforbrænding og quizzer bliver eleverne guidet igennem processerne fra affaldet ankommer, til det er energiudnyttet og restprodukterne bliver håndteret miljørigtigt.
Formålet med forløbet er at nuancere det fællesfaglige fokusområde ”Den enkeltes og samfundets udledning af stoffer”, samt koble det direkte til deres egen adfærd, når de sorterer affald eller måske slet ikke sorterer det.


Tekniske krav:

For at det virtuelle undervisningsforløb kan gennemføres kræves:

  • Smartboard, skærm eller lignende sat til computer med kamera og internetforbindelse. Affaldseksperten har behov for at se og høre klassen og omvendt.
  • Hvis jeres skole ikke bruger Microsoft Teams, skal computeren have enten Microsoft Edge eller Google Chrome browser installeret. Se en kort video om brug af teams uden app (på engelsk)
  • Eleverne skal bruge telefoner, tablets eller computere til besvarelse af quizzer og spørgsmål. Interaktionen foregår via Mentimeter der afvikles i browseren (eleverne skal ikke downloade noget, men blot have adgang til internet på deres enheder).

Booking af besøg

Bestilling af undervisningsforløb sker ved at kontakte os på følgende e-mail besog@vestfor.dk eller telefonnummer 23 46 13 37.


Vi besvarer mails og har telefonerne åbne i tidsrummet: Mandag-torsdag kl. 8.00-12.00 og kl. 13.00-14.30 samt fredag kl. 8.00-12.00.


Praktiske oplysninger:

Undervisningen foregår i tidsrummet enten kl. 9.00-11.00 eller 12.00-14.00 – Du kan dog allerede nu booke tid.


Varighed: 90 minutter