Matomo noscript

Partnerskab om bæredygtig fjernvarme styrkes | Vestforbrænding

Vestforbrænding og Farum Fjernvarme styrker samarbejdet

Dobbelt fjernvarmerør i solen

Vestforbrænding og Farum Fjernvarme har netop indgået en hensigtserklæring, med det formål at styrke samarbejdet om attraktive varmepriser for forbrugerne samt bidrage til den grønne omstilling. Det skal ske med udfasning af fossile brændstoffer ved udbygning af fjernvarmen.

Med hensigtserklæringen er Vestforbrænding og Farum Fjernvarme enige om at undersøge muligheden for brug af overskudsvarme fra virksomheder, der skal supplere grøn fjernvarme fra Vestforbrændings affaldsanlæg og en optimal udnyttelse af en centralt placeret varmepumpe i Allerød. Målet er at opnå en fremtidig CO2 neutral varmeforsyning, som erstatning for den fossilt baserede varmeforsyning.

I hensigtserklæringen er det også aftalt at undersøge mulighederne for at sikre attraktive varmepriser gennem optimering af driften og ved en optimering af det samlede regionale energisystem samt projektsamarbejder.

 - Hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling, sikre attraktive priser for varmekunderne og gøre os uafhængig af olie og naturgas kræver det et tæt samarbejde på tværs af kommuner og forsyningsselskaber. Den hensigtserklæring, som nu er indgået mellem Vestforbrænding og Farum Fjernvarme, har til formål at undersøge mulighederne for en mere effektiv brug af fjernvarmesystemet på tværs af Vestforbrænding og Farum Fjernvarme. Det kan skabe synergier for den samlede varmeproduktion men også skabe grobund for yderligere samarbejder med andre varmeselskaber. Endelig ser jeg det grønne perspektiv og frigørelsen fra fossile brændstoffer, som noget af det vigtigste, der ligger i denne hensigtserklæring, siger Vestforbrændings bestyrelsesformand, Ole Bondo Christensen, som ligeledes er borgmester i Furesø Kommune.

 -Farum Fjernvarme ser frem til, at der gennem dette samarbejde søges synergier og sammenhænge for sikker og stabil grøn fjernvarme med en attraktiv økonomi, siger Farum Fjernvarmes Bestyrelsesformand Henrik Haugaard Pedersen

 Der arbejdes hen imod, at en egentlig samarbejdsaftale ligger klar ved udgangen af august måned i år.