Tømning

Kubernes design gør det nemmere for renovationsmedarbejderen at håndtere dem under tømning og minimerer samtidig støjen. 

I kan få mere information om krav, anbefalinger og tips til etablering, ved at kontakte kommunen hvor i arbejdet skal udføres

Med undtagelse af den store kube med skjult opsamling på 5000 liter og den lille kube på 800 liter tømmes kuberne på samme måde. Det foregår ved hjælp af et to-krogssystem på renovationsbilen, hvor kuben løftes med den ene krog og tømmes med den anden.

Tømning af den lille kube 800 liter

Den lille kube på 800 liter er udformet, så den i venstre side har en boks til batterier og i højre side en pose til andet genbrugsmateriale. Kuben tømmes manuelt ved åbning af frontlåge med specialnøgle. 

Tømning af den store kube med skjult opsamling på 5000 liter

Kuberne med skjult opsamling fås med med to typer bunde - en  lærredssæk eller en stålbeholder. Begge typer tømmes ved krogløft på renovationsbilen.

Lærredssækken er en "big bag". Kuben med lærredssæk kan tømmes af en helt almindelig kranbil med et enkelt-krogsystem. Ved tømning løftes både kube, plade og "big bag".

Kuben med stålbeholder tømmes som en almindelig kube, dog med to-krogssystem.