Genbrugsbutik

Vestforbrændingens genbrugsbutik ligger Skibby. I genbrugsbutikken finder du tøj, møbler, brugskunst, bøger og meget mere. Varerne er lækkert sat op, og vi holder priserne nede på et niveau, hvor alle kan være med.

Er du på udkig efter fx isenkram, gadgets eller vintage-tøj, så tag en tur forbi Vestforbrændings genbrugsbutik. Det er et sted, hvor ting kan skifte hænder under ordnede forhold. Vi giver borgerne mulighed for at bidrage til at bringe mængderne af affald ned ved at lade ting blive brugt, til de er helt slidt op. Det gør vi, fordi vi vil passe på vores fælles jord og gøre op med ”brug og smid væk”-kulturen. 

Vi vil spare på ressourcerne
Vestforbrænding involverer sig i genbrugsbutikker som følge af regeringens ressourceplan for affaldshåndtering. Denne plan lægger op til, at affaldsmængden skal ned, hvilket vi kan gøre ved at genbruge flere ting i deres oprindelige form, altså direkte genbrug. Sådan kan vi spare på jordens ressourcer og undgå den mængde affald, som en ny produktion skaber. Ved produktionen af fx en lænestol genererer man hele 421 kg affald, mens produktionen af et par jeans giver 6,6 kg affald. Der er med andre ord god grund til lige at kigge forbi genbrugsbutikken, før du køber nyt.

 

Hvad går pengene til? 
Pengene fra salget går til den daglige drift, mens et eventuelt overskud vil blive geninvesteret i arbejdspladser med tilknytning til butikken. Målet for genbrugsbutikkerne er, at de skal kunne hvile i sig selv. 

 

Hvor kan jeg aflevere ting til genbrugsbutikken? 
På kommunens genbrugsstationer er der en fraktion ved navn ”de gode ting”. Her kan du aflevere de ting, som endnu ikke er helt slidt op og kunne komme andre til gavn.  

 

Hvornår er der åbent? 
Genbrugsbutikken i Skibby har åbent:
Tirsdag: 13:00-17:00
Torsdag-fredag: 13:00-17:00 
Lørdag: 10:00-15:00

Genbrugsbutikken ligger inde på genbrugsstationen Skibby. 
Adressen er: 
Bronzeager 5
4050 Skibby