Gratis kompost på genbrugsstationerne

Fra 24. marts til 6. maj 2018 du afhente gratis kompost til haven på genbrugsstationerne. Komposten kommer fra komposteret haveaffald.

I de kommende uger kan alle borgere i Vestforbrændings ejerkommuner afhente gratis kompost på genbrugsstationerne. Komposten er lavet af alt det haveaffald, borgerne har afleveret på genbrugsstationen og i andre haveaffaldsordninger igennem det sidste års tid. Vi har bare komposteret det til dig.

Ved at omsætte haveaffaldet til kompost, genbruger vi ressourcerne og recirkulerer næringsstoffer til naturen.

 

Se næringsværdierne for komposten her

Gode råd

Komposten er meget næringsrig og skal altid blandes med jord eller sand. Hvis du sår eller planter i den rene kompost, risikerer du at ødelægge planten og svide dens rødder.

Ny beplantning – grønne græsplæne

Skal du i gang med at anlægge en urtehave, nyt plantebed eller ny græsplæne – fordel 4-5 cm kompost ud over jorden og bland den med de øverste 10-15 cm jord/muld. Ønsker du en grønnere græsplæne, kan du med fordel ”topdresse” din plæne et par gange i løbet af sæsonen – dvs. blande 1/3 kompost med 2/3 fint sand og sprede blandingen i et tyndt lag 5-10 mm jævnt over plænen. 
Arbejd den herefter ned i bunden med en rive eller en kost.

Potter og kummer

Til potter og plantekummer er det en god idé at blande komposten med spagnum. En blanding med ca. 1/4 kompost og 3/4 spagnum er optimal.

Vitamintilskud til de gamle planter 

Gammel beplantning som træer, buske og stauder er ofte gået i stå, da jorden mellem planterne kan være tør og komprimeret. Fordel 4-5 cm ren kompost som topdækning omkring planten. Så får jorden tilført gødning og holder bedre på den sparsomme fugt efter få måneder vokser planterne igen. 

Komposten overholder alle lovpligtige grænseværdier og er behandlet, så den er fri for snegleæg og ukrudtsfrø. 

God arbejdslyst!