Åben besøgsaften: Fra affald til ressourcer

Hvad sker der med dit affald, efter du har smidt det i skraldespanden? Rundvisningen følger affaldets vej - fra skraldespand til elektricitet og fjernvarme. Under besøget på forbrændingsanlægget i Glostrup bliver du klogere på emner som affaldssortering , genanvendelse, bæredygtighed og ressourcer.

Aldersgruppe: Fra 9 år.

Mørk fabrikshal med rør, gitre og trapper

Perspektiv på dit affald

På besøgsaftenerne kommer du helt tæt på dit affald og lærer, hvad der sker med det, efter du har smidt det ud. Det meste af vores skrald bliver genanvendt, og resten går til produktion af elektricitet og fjernvarme på vores forbrændingsanlæg i Glostrup.

Besøget starter med et indblik i affaldets verden. Her tager vores formidlere dig med på en rejse i termer som ressourcer, råstoffer, genanvendelse, genbrug, sortering og meget mere - og du får mulighed for at stille spørgsmål.

Rundtur på forbrændingsanlægget

Besøget slutter af med en rundvisning på forbrændingsanlægget. Her oplever du hele affaldets vej, fra det kommer ind med skraldebilerne, som afleverer det i Danmarks største skraldepand - til det bliver brændt, og energien bliver omdannet til elektricitet og fjernvarme.

Book dit besøg

Der er besøgsdag den sidste torsdag i hver måned, og det er gratis at deltage, men du skal booke dit besøg i god tid. Forud for besøget skal du læse Vestforbrændings sikkerhedsregler.

Vi mødes i receptionen på Vestforbrænding, Ejby Mosevej 219, 2600 Glostrup. Kom gerne i god tid.

Der er fuldt booket frem til juni. Du kan booke følgende datoer på Billetto ved at klikke på den ønskede dato: 

27 august 2020 kl. 17

24 september 2020 kl. 17

29 oktober 2020 kl. 17

26 november 2020 kl. 17