Gå til main indhold

Besøg i klassen: 5.-7. klasse

Få besøg af en affaldsekspert. Vi kommer på besøg i klassen med et oplæg og sjove faglige aktiviteter og slutter forløbet med kortspillet Skrald, der er et strategispil, hvor eleverne arbejder med affald og sortering.

Farvede kort lagt ud på et bord

Corona information i forbindelse med vores undervisningstilbud

Vi følger Sundhedsstyrelsen anbefaling vedr. besøg på Vestforbrænding og på skolerne.
Vær opmærksom på, at eleverne undervejs i undervisningen vil blive inddelt i mindre grupper. Dette gælder for alle undervisningsforløb, også når vi besøger din klasse på skolen.

Grundet Corona og flere ombygninger på vores anlæg, vil vores rundvisninger i øjeblikket være med begrænset adgang på værket.

Spillet Skrald

Forløbet varer 2 timer. Den første time arbejder vi med faglige problemstillinger om affald som ressource, ressourceknaphed (råstoffer), genanvendelse og sortering af affald. Her bliver eleverne udfordret på deres viden, holdning og daglige handlinger.

I den anden time er fokus på kortspillet Skrald, som er et strategispil, hvor eleverne arbejder med affald og sortering. Eleverne konkurrerer med hinanden om at skaffe værdier. 

Klassen får efter forløbet udleveret to udgaver af spillet Skrald, som eleverne kan spille med i klassen eller i frikvarteret. Besøget kan med stor fordel følges op af et besøg på den lokale genbrugsstation eller på Vestforbrænding, hvor vi tilbyder flere undervisningsforløb målrettet folkeskoler.


Hent reglerne til spillet i denne pdf


Fag og fokusområder

Natur/teknologi, understøttende undervisning og bevægelse. Læs mere i fællesmålsbeskrivelsen for Besøg i klassen.

Booking af besøg

For at tilmelde dig skal du oprette dig som bruger i systemet. Har du behov for hjælp, er du meget velkommen til at kontakte os på følgende e-mail besog@vestfor.dk eller telefonnummer 23 46 13 37.

Vi besvarer mails og har telefonerne åbne i tidsrummet: Mandag-torsdag kl. 8.00-12.00 og kl. 13.00-14.30 samt fredag kl. 8.00-12.00.

Når du besøger os, er det vigtigt, at du er bekendt med og overholder Vestforbrændings sikkerhedsregler.

BOOK BESØG HER

Praktiske oplysninger