Genbrugsstation: 0.- 6. klasse

På genbrugsstationen bliver eleverne taget med på opdagelse i de mange containere og deres værdifulde indhold, som bare venter på at blive fundet og genbrugt i nye produkter. Besøget kombinerer en rundvisning med konkret undervisning om affald, ressourcer, genbrug og bæredygtighed.

Hverdagen på en genbrugsstation

Eleverne får et indblik i hverdagens affald, dets ressourcer, og hvordan det kan genbruges. De møder samtidig de mennesker, der tager hånd om vores affald på genbrugsstationerne og sikrer, at det kommer det rigtige sted hen. Eleverne lærer, hvorfor det er vigtigt at sortere affaldet og får vist konkrete eksempler på produkter, som er fremstillet af indsamlede genbrugsmaterialer.

Medbring jeres eget affald

I er meget velkomne til at forberede spørgsmål til vores medarbejdere på genbrugsstationen. Derudover kan I medbringe en pose med jeres eget affald, som I kan sortere, og som kan indgå som en del af læringsprocessen.

Fag og fokusområder

Undervisningen omfatter forskellige faglige dimensioner, herunder natur/teknologi, understøttende undervisning og bevægelse. Læs mere i vores fællesmålsbeskrivelse for besøg på genbrugsstationer. For at få mest muligt ud af besøget anbefaler vi, at I anvender Vestforbrændings undervisningsmateriale til genbrugsstationer målrettet det trin, klassen befinder sig på, inden besøget.

Praktiske oplysninger