Gå til main indhold

Kend dit skrald: 0. - 4. klasse

Sortering og materialer er i fokus, når en af vores affaldseksperter kommer forbi jeres klasse. Med sig har affaldseksperten oplevelseskasser og aktiviteter, som fortæller historier om sortering af affald og affaldets ressourcer.

Gennem oplæg, dialog og faglige øvelser lærer eleverne om affaldets sammensætning – og de lærer deres eget skrald at kende. Eleverne føler sig frem til forskellige typer affald fra en madpakke. Igennem genstandene får eleverne en sanselig oplevelse, der supplerer den faglige viden, som kan bruges til at forbedre viden om sortering og reducering af affald.

Som en del af forløbet får eleverne udleveret opgavehæftet Vera og Villum eller Skraldeavisen, som kan bruges til det videre arbejde med emner som affald, bæredygtighed og energi. Besøget kan med stor fordel følges op af et besøg på en af Vestforbrændings genbrugsstationer eller på vores undervisningsforløb Skraldelev.

Skoleklasse sidder ved borde og rækker hånden op.

Booking af besøg

Bestilling af undervisningsforløb sker ved at kontakte os på følgende e-mail besog@vestfor.dk eller telefonnummer 23 46 13 37.

Vi besvarer mails og har telefonerne åbne i tidsrummet: Mandag-torsdag kl. 8.00-12.00 og kl. 13.00-14.30 samt fredag kl. 8.00-12.00.

 

Praktiske oplysninger

  • Tid: kl. 9.00-11.15 / Klasse 1: kl. 9.00-10.00 / Klasse 2: kl. 10.15-11.15
  • Sted: På jeres skole, tilbuddet gælder kun skoler i Vestforbrændings ejerkommuner.
  • Antal deltagere: Forløbet tager hensyn til Sundhedsstyrelsens krav til inddeling af elever i mindre grupper. Der skal dog være min. 10 personer pr. klasse/gruppe. Der skal tilmeldes to klasser/grupper pr. besøg.
Book dit besøg