Gå til main indhold

Kom med til Skraldelev: 0.-5. klasse

I minibyen Skraldelev lærer eleverne om affaldets materialer og sammensætning, hvor det skal afleveres, og hvad der sker med det, efter de har smidt det ud. De opnår viden om ressourcer, materialer, miljø samt genbrug og genanvendelse, og de prøver kræfter med sorteringens kunst.

Fire bøn sidder ved et bord og lytter

Dialog i øjenhøjde

Skraldelev er en miniudgave af vores samfund, hvor eleverne sorterer affald gennem et oplevelsesbaseret læringsforløb tilpasset klassetrin og niveau. Med udgangspunkt i elevernes hverdag og erfaringer taler vi om affaldstyper samt aflevering og behandling af affald. Her deltager eleverne aktivt i sorteringen og kan fx stikke hænderne i en gammel losseplads, sortere affald ved rullebåndet og arbejde med genanvendelse af bl.a. plastik og metal.

Rundvisning på anlægget

Som en del af undervisningen tager vores formidler eleverne med på rundvisning på kraftvarmeværket. Her ser de, hvad der sker, når skraldebilerne læsser affaldet af, enten til forbrænding eller til genanvendelse. Dertil ser eleverne med egne øjne, hvor mange funktioner, der er i drift, for at kunne håndtere alt det affald, de smider i skraldespanden.

Fag og fokusområder

Undervisningen i Skraldelev omfatter forskellige faglige dimensioner, herunder undersøgelser, modellering, perspektivering og kommunikation, som du finder en oversigt over i fællesmålsbeskrivelsen for Skraldelev. For at få mest muligt ud af besøget anbefaler vi, at I anvender Vestforbrændings undervisningsmaterialer inden besøget.

Booking af besøg

For at tilmelde dig skal du oprette dig som bruger i systemet. Har du behov for hjælp, er du meget velkommen til at kontakte os på følgende e-mail besog@vestfor.dk eller telefonnummer 23 46 13 37.

Vi besvarer mails og har telefonerne åbne i tidsrummet: Mandag-torsdag kl. 8.00-12.00 og kl. 13.00-14.30 samt fredag kl. 8.00-12.00.

Når du besøger os, er det vigtigt, at du er bekendt med og overholder Vestforbrændings sikkerhedsregler.

BOOK BESØG HER

Praktiske oplysninger

  • Tid: 2,5 timer, kl.10.30-13.00
  • Sted: Skraldelev, Vestforbrænding, Ejby Mosevej 219, 2600 Glostrup
  • Antal deltagere: Min. 15 og maks. 30 (inklusiv lærere)
  • Frokost: I besøget er der indlagt en frokostpause, hvor I kan spise jeres medbragte mad
  • Deltagerliste: Husk at medbringe liste med for- og efternavne på alle deltagerne 
  • Sikkerhed: Forud for besøget skal I læse Vestforbrændings sikkerhedsregler
  • Undervisningsmateriale: Hent undervisningsmateriale her
  • Specialklasse: Ring eller skriv til os, så finder vi det rigtige forløb. Telefon 23 46 13 37 eller besog@vestfor.dk