Gå til main indhold

Kurser for lærere og lærerstuderende

Vi afholder kurser for lærere, lærerstuderende og PD-studerende. Formålet med kurserne er at klæde deltagerne på til at arbejde med affaldstemaet i naturfagene og på tværs af klassetrin og fag i folkeskolen. Kurset bliver udformet med udgangspunkt i deltagergruppens behov.

To kvinder sidder med ryggen til og spiller et spil, hvor de sætter mærkater på en rund skærm

Vestforbrænding aflyser alt undervisning og alle besøg

Som en konsekvens af myndighedernes skærpelse af retningslinjerne i forbindelse med Covid 19, har Vestforbrænding besluttet at annullere alt undervisning og alle besøg i en periode.
Vi vil løbende opdatere her på siden med informationer om, hvornår vi forventer at åbne op igen, eller kan tilbyde anden form for undervisning.

Bliv klogere på affald og ressourcer

Uanset om du har brug for en affaldsfaglig viden som forberedelse til undervisningen, om du er i gang med at uddanne dig til lærer eller er i efteruddannelse, kan vi arrangere et lærerkursus med fokus på de dimensioner, der passer jeres hold. Kurserne tager afsæt i Fælles Mål, så undervisningen er vedkommende og relevant.

Kurset giver jer konkrete redskaber til at arbejde med affaldstemaet i naturfagene og på tværs af klassetrin og fag i folkeskolen. Vi kommer igennem temaer som sortering, ressourcer, grøn energi, teknik, produktion af el og varme - og har derudover fokus på den didaktiske og pædagogiske vinkel.

Få inspiration til undervisningen

Udover et affaldsfagligt oplæg og en rundvisning på forbrændingsanlægget, får I et indblik i Vestforbrændings undervisningstilbud målrettet folkeskoler, som frit kan benyttes af skolerne i vores 19 ejerkommuner. Undervisningstilbudene fokuserer på forskellige temaer inden for affald, fx sortering af skrald, produktion af energi, processen fra affald til energi samt genanvendelse. 

Dertil får I ideer til konkrete undervisningsforløb i folkeskolen og forslag til materialer, der kan anvendes i forløbene.

Rundvisning på forbrændingsanlægget

Som en del af undervisningen kommer I på rundtur på vores anlæg og ser, hvad der sker med det affald, som skraldebilerne afleverer i vores store silo - og Danmarks største skraldepand. I ser de 1.000 grader varme ovne, som tilsammen kan brænde 600.000 ton affald om året.

Booking af besøg

Da besøg fra lærere, lærerstuderende og PD-studerende ​kræver særlig forberedelse, vil vi bede jer kontakte os på telefon 23 46 13 37 eller sende en mail via nedenstående knap med titlen "Send en forespørgsel via mail", så vi kan aftale dato og tale nærmere om behov og krav.

Send en forespørgsel via mail på besog@vestfor.dk

Praktiske oplysninger

  • Deltagere: Lærere, lærerstuderende, PD-studerende
  • Varighed: 2-3 timer
  • Sted: Vestforbrænding, Ejby Mosevej 219, 2600 Glostrup
  • Antal deltagere: Min. 15 og maks. 30
  • Sikkerhed: Forud for besøget skal I læse Vestforbrændings sikkerhedsregler samt lave en liste med for- og efternavne på alle deltagere, som I giver til den kursusansvarlige