Gå til main indhold

Besøg i kontrolrummet: 5. klasse -1.g

Vores tidligere kontrolrum her på Vestforbrænding er blevet forvandlet til undervisningslokaler, hvor elever lærer om forbrug og omdannelse af affald til elektricitet og fjernvarme.

Glasdøre åbner op til Vestforbrændings gamle Kontrolrum

Behandling af affald

Eleverne får et indblik i affald og relaterer det til energi og forbrug. Vi dykker dybere ned i vores ressourceforbrug og ser på, hvordan den rigtige behandling af affald kan hjælpe til en bæredygtig udvikling. Processerne i genanvendelse, forbrænding, deponi og specialbehandling af affald er i fokus.

Undervisningen bliver relateret til klassens hverdag, og eleverne erfarer, hvad der sker med de sodavandsdåser, de indleverer til genanvendelse, og hvilken betydning det har for miljøet.

Forbrændingsanlægget bliver sat under lup. Hvad gør vi med røgen og resterne? Hvorfor deponerer vi noget affald,  og er det for evig tid? Hvorfor skal noget affald specialbehandles, og hvad sker der med det?

Vores fortællinger understøttes med en rundvisning på forbrændingsanlægget, hvor eleverne får en sanselig og lærerig oplevelse med de mange tons affald, store maskiner og indblik i hvordan vi laver elektricitet og fjernvarme.


Fag og fokusområder

Undervisningsforløbet favner dimensionerne fysik/kemi, geografi, biologi, uddannelse og job, understøttende undervisning og bevægelse. For at få mest muligt ud af besøget anbefaler vi, at I anvender Vestforbrændings undervisningsmaterialer inden besøgt.

Booking af besøg

For at tilmelde dig skal du oprette dig som bruger i systemet. Har du behov for hjælp, er du meget velkommen til at kontakte os på følgende e-mail besog@vestfor.dk eller telefonnummer 23 46 13 37.

Vi besvarer mails og har telefonerne åbne i tidsrummet: Mandag-torsdag kl. 8.00-12.00 og kl. 13.00-14.30 samt fredag kl. 8.00-12.00.

Når du besøger os, er det vigtigt, at du er bekendt med og overholder Vestforbrændings sikkerhedsregler.

BOOK BESØG HER

Praktiske oplysninger

  • Tid: 2 timer, kl. 9.00-11.00
  • Sted: Gammelt kontrolrum, Vestforbrænding, Ejby Mosevej 219, 2600 Glostrup
  • Antal deltagere: Min. 15 og maks. 30 (inklusiv lærere)
  • Sikkerhed: Forud for besøget skal I læse Vestforbrændings sikkerhedsregler
  • Deltagerliste: Husk at medbringe liste med for- og efternavne på alle deltagerne
  • Forberedelse inden besøget: For at få det meste ud af forløbet anbefaler vi, at I bruger Vestforbrændings undervisningsmaterialer og læser øvelsesvejledningerne først
  • Specialklasse: Ring eller skriv til os, så finder vi det rigtige forløb. Telefon 23 46 13 37 eller besog@vestfor.dk