Gå til main indhold

Undervisning i PowerLab

I PowerLab lærer eleverne at udnytte affaldet bedst muligt og ser, hvordan det bliver til el og fjernvarme. Gennem fysiske og digitale modeller udvider de deres kompetencer i og viden om sortering, energioptimering og omdannelse af energi til el og fjernvarme.

Bygning med skiltet PowerLab og skorsten ved siden af

Vestforbrænding aflyser alt undervisning og alle besøg

Som en konsekvens af myndighedernes skærpelse af retningslinjerne i forbindelse med Covid 19, har Vestforbrænding besluttet at annullere alt undervisning og alle besøg i en periode.
Vi vil løbende opdatere her på siden med informationer om, hvornår vi forventer at åbne op igen, eller kan tilbyde anden form for undervisning.

Fra affald til klimavenlig energi

I PowerLab lærer eleverne, hvordan affaldet bliver udnyttet bedst muligt, og hvordan energien fra affaldet bliver til elektricitet og fjernvarme. De får et indblik i, hvordan den bagvedliggende teknologi på et kraftvarmeværk fungerer og undersøger, om affaldet er mest egnet til at genanvende eller brænde og omdanne til energi.

Eleverne forholder sig til fysiske og digitale modeller i PowerLabs læringsmiljø, og de danner hypoteser og tester dem i de interaktive øvelser, der integrerer både fysiske og digitale virkemidler. Her lærer de, hvordan affaldets energi bliver omdannet til el og varme, og hvordan overførslen af energien sker.

Sorterings- og energiøvelser

Forløbet igennem registrerer eleverne data og observationer i et program, som bliver til en samlet præsentation, de kan tilgå og hente, når de kommer hjem på skolen. På den måde kan de nemt arbejde videre med emnet.

Afslutningsvis spiller eleverne et spil om bæredygtig energiforsyning. Her skal de stå for en bys sorteringsordning, skaffe brændsel til forbrændingsanlægget så byen ikke fryser, og finde løsninger når byen ændrer sig eller vejret skifter.

Fag og fokusområder

Undervisningen favner dimensioner inden for fysik/kemi, geografi og biologi. For at få mest muligt ud af besøget anbefaler vi, at I anvender Vestforbrændings undervisningsmaterialer målrettet PowerLab inden besøget.

Booking af besøg

For at tilmelde dig skal du oprette dig som bruger i systemet. Har du behov for hjælp, er du meget velkommen til at kontakte os på følgende e-mail besog@vestfor.dk eller telefonnummer 23 46 13 37.

Vi besvarer mails og har telefonerne åbne i tidsrummet: Mandag-torsdag kl. 8.00-12.00 og kl. 13.00-14.30 samt fredag kl. 8.00-12.00.

Når du besøger os, er det vigtigt, at du er bekendt med og overholder Vestforbrændings sikkerhedsregler.

BOOK BESØG HER

Praktiske oplysninger

  • Tid: 3,5 timer, kl. 8.45-12.15 eller kl. 11.30-15.00
  • Sted: PowerLab, Vestforbrænding, Ejby Mosevej 219, 2600 Glostrup
  • Antal deltagere: Min. 15 og maks. 30 (inklusiv lærere)
  • Frokost: I besøget er der ikke indlagt en frokostpause, men en kort pause der aftales med læreren
  • Deltagerliste: Husk at medbringe liste med for- og efternavne på alle deltagerne
  • Sikkerhed: Forud for besøget skal I læse Vestforbrændings sikkerhedsregler
  • Forberedelse inden besøget: For at få det meste ud af forløbet anbefaler vi, at I bruger Vestforbrændings undervisningsmaterialer og læser øvelsesvejledningerne først
  • Specialklasse: Ring eller skriv til os, så finder vi det rigtige forløb. Telefon 23 46 13 37 eller besog@vestfor.dk