Gå til main indhold

Røglugt fra anlægget: Vi har problemer med udsugningen på det ene anlæg. Vi arbejder på at løse problemet hurtigst muligt.  

Kom på virtuel rundvisning

Tag med, når vores formidlere Petar og Eva viser dig rundt på forbrændingsanlægget og fortæller, hvad der foregår med affaldet fra en million mennesker. Hvad sker der, når lastbilerne læsser affaldet af? Hvordan ser Danmarks største skraldespand ud? Hvorfor bruger vi dynamit i ovnen? Hvordan renser vi røgen? Og hvordan bliver dit restaffald til energi? Det og meget mere kan du få svar på i en række film bag murene på vestforbrænding. 

To mennesker står ved åben skraldecontainer foran indgang til Vestforbrænding

Se filmene

I filmen kommer du med rundt på værket og ser steder, vi normalt ikke kommer på en rundvisning. Vi starter, hvor affaldet kommer ind  med skraldebilerne og slutter med at se på, hvordan vi renser røgen fra forbrændingen, og hvordan dit affald bliver til energi. 

1. Modtagehallen

Hvad sker der efter,  skraldebilerne smider affaldet af i modtagehallen. Hvorfor er der flere rum i skraldebilen, og hvordan ser Danmarks største skraldespand ud?

2. Ovnen

Bliv klogere på, hvordan ovnene fungerer og laver varme og energi - og hvordan de bliver gjort rent med dynamit, bilfælge og hamre.

3. Røgrens - Se hvordan vi renser røgen for alle giftige stoffer.

Røgen fra forbrændingen indeholder mange giftige stoffer, som skal renses ud inden det kommer ud af skorstenen. Hvordan gør vi det? Og hvad har en ballon, en støvsugerpose og en bruser med det at gøre?

4. Fra affald til Energi

Bliv klogere på, hvordan din affaldspose bliver omdannet til varme og energi som ender i den varme hane eller som strøm i din stikkontakt.