Gå til main indhold

Genbrugsbutik

Genbrugsbutikken er åben igen. Vi glæder os til at se jer.

Vores genbrugsbutik ligger i Skibby. Her finder du alt fra tøj og møbler til brugskunst og bøger. Vi holder priserne nede på et niveau, hvor alle kan være med. Ved at købe genbrug kan du være med til at nedbringe mængderne af affald.

Tøj i forskellige farver hænger på bøjler.

Genbrug sparer på ressourcerne

Vestforbrænding involverer sig i genbrugsbutikker som følge af regeringens ressourceplan for affaldshåndtering. Planen lægger op til, at affaldsmængderne i Danmark skal ned, hvilket vi kan gøre ved at genbruge flere ting i deres oprindelige form, altså direkte genbrug.

Ved at købe genbrug kan vi undgå den mængde affald, som en ny produktion skaber. Ved at lave fx en ny lænestol bliver der genereret 421 kg affald, mens produktionen af et par jeans giver 6,6 kg affald. Der er med andre ord god grund til lige at kigge forbi genbrugsbutikken, før du køber nyt.

Hvad går pengene til?

Pengene fra salget i vores genbrugsbutik går til den daglige drift, mens et eventuelt overskud vil blive geninvesteret i arbejdspladser med tilknytning til butikken. Målet for genbrugsbutikkerne er, at de skal kunne hvile i sig selv.

Praktiske informationer

Åbningstider

  • Tirsdag kl. 13-17
  • Torsdag kl. 13-17
  • Fredag kl. 13-17
  • Lørdag Samt Åbningsdage der falder på en Helligdage kl. 10-15

Adresse

Bronzeager 5, 4050 Skibby

Mød vores genbrugsbutik i Skibby på Facebook

Aflevering af ting til genbrugsbutikken

På kommunens genbrugsstationer er der en fraktion ved navn ”de gode ting”. Her kan du aflevere de ting, som endnu ikke er helt slidt op og kunne komme andre til gavn.