Gå til main indhold
9. juli 2020

Danmarks første Smartventil installeret i Vestforbrændings fjernvarmenet

Vestforbrænding har gennem de sidste to år udviklet Danmarks første ’Smartventil’ i samarbejde med leverandør Gustaf Fagerberg A/S.
Mand står nede i hul, mens et rør er ved at blive hejst ned

Vestforbrændings Smartventil kan sende data direkte ind i SRO-systemet, så driftsoperatørerne kan optimere driften derefter. Smartventilen sender flow-, tryk- og temperaturdata hjem hele tiden. Det giver driftsoperatøren et godt overblik over differenstrykket i nettet og dermed, hvor hårdt han skal køre med pumperne, og hvad temperaturen er i området. 

 

”Flowmåling er præcis og vil kunne giver et overblik over, om man taber vand i systemet, samt give en effektmåling direkte i det punkt, hvor ventilen er placeret,” forklarer ledningsmester Jimmy Rohr Warming og fortsætter:

 

”Det er en ventil, som vi stadig arbejder på at videreudvikle. Den sidste nye ide, som er kommet op, er pH-måling via måling af direkte og sur ledningsevne Den ide er vi godt i gang med at føre ud i livet, og vi forventer at være klar med den sidst på året.”

 

PH-måling vil give en meget bedre kontrol over vandkvaliteten ude i nettet. 

 

”I Fjernvarme Vedligehold på Vestforbrænding er vi meget stolte af det produkt som vi har været med til at udvikle i sammen med vores samarbejdspartner Gustaf Fagerberg A/S,” siger Jimmy Rohr Warming.

 

Ventilen er lavet med komponenter, som har minimale vedligeholdelsesomkostninger set over 50 år. Vedligeholdelsesintervallet for de nuværende ventiler er 1 år, og man forventer, at fjernvarmeteknikerne kan nøjes med at servicere den nye ventil hver 5. år.

Gå tilbage til nyheder