Matomo noscript

Drone tjekker fjernvarmerør i Herlev | Vestforbrænding

Drone tjekker fjernvarmerør i Herlev

Drone hænger over by for at tjekke fjernvarme, Fotorettighed Dronesystems

Fjernvarmerørene i Herlev bliver mellem den 11. og 17. juli termograferet af en drone for at finde eventuelle utætheder.

Vi har mange kilometer fjernvarmerør at holde øje med, og hvis der går hul på et rør, kan det tage tid at lokalisere det præcise sted. Vi risikerer at skulle grave op i et større område end nødvendigt, og det er både tidskrævende og dyrt. Derfor sætter vi ind med en drone.

Fra luften kan dronen med en termisk sensor måle varmeudstråling og skabe et billede af utætheder. Det er ikke almindelige billeder den tager, men derimod en grafisk mosaik, hvor man kan identificere unormalt høje temperaturer og dermed sandsynligheden for et varme- og vandtab.

Formålet med at termografere fra en drone, er at få et mere præcist overblik over, hvor der eventuelt er utætheder, så vi hurtigt kan fikse det til gavn for både CO2-regnskabet og varmeregningerne.

For at få de bedste resultater, sender vi kun dronen i luften, når forholdene tillader det. Det må ikke for blæsende, varmt eller vådt. Derfor kan det være svært at sige, hvornår vi præcist flyver i tidsrummet fra 11. – 17. juli.


FAKTA OM DRONEN

Dronen flyver i 80-120 meters højde, og man vil muligvis kunne høre en svag brummen fra den.

Dronen tager ikke almindelige billeder. Den måler kun elektromagnetiske stråling i bølgelængderne
7,5 – 14 µm med en termisk sensor. Intensiteten omregnes til en faktisk temperatur. Temperaturen tildeles en farve og deraf opstår termografibillederne.

Dronen styres af Drone Systems for Vestforbrænding. Der skal to personer til at styre dem og udføre termograferingen.

Læs mere om Drone Systems

Læs mere om fjernvarme fra Vestforbrænding