Matomo noscript

Fjernvarme på vej til Virum | Vestforbrænding

Fjernvarme på vej til Virum: Gravearbejde på Kongevejen

Arbejder i sikkerhedstøj og hjelm, ved fjernvarmerør

Vestforbrænding går nu i gang med at udvide fjernvarmenettet og lægge fjernvarmerør fra Lyngby centrum mod nord til Virum. Det betyder, at der er gravearbejde på Kongevejen fra september 2022 til november 2023 fra Lyngby Hovedgade 1B til Frilandsmuseet.

Anlægsarbejdet sker i fem etaper på 300 meter ad gangen langs Kongevejen og gør det muligt med trafik i begge retninger under hele anlægsperioden. Uden for myldretiden kan der dog i begrænset omfang være prioriteret kørsel eller ensretning af trafikken. Arbejdet berører ikke cykelstierne, men fodgængere vil blive henvist til modsatte side af arbejdsområdet.   


Fjernvarme til Virum og Sorgenfri 

Fjernvarmeudvidelsen inkluderer i første omgang ca. 400 kunder; villaer, rækkehuse, større boligforeninger, erhvervsvirksomheder og institutioner. De kan se frem til at skrotte gasfyret og erstatte det med billig overskudsvarme fra Vestforbrænding.  Anlægsarbejdet løber frem til 2025 og er inddelt i tre områder i Virum og Sorgenfri:

Se kort over området


Flere udvidelser på vej

Siden denne fjernvarmeetape blev godkendt af kommunen i 2021, er Vestforbrænding kommet med forslag til flere fjernvarmeudvidelser. Målet er, at langt størstedelen af alle husstande i Lyngby- Taarbæk Kommune bliver tilbudt fjernvarme senest i 2030. Og fjernvarmerørene langs Kongevejen er den hovedåre, der skal forsyne Virum og Sorgenfri.   


Hvornår kommer fjernvarmen? 

Vestforbrænding skal med hjælp fra entreprenører inden 2030 levere fjernvarme til 30.000 nye kunder i syv forskellige kommuner. Det tager tid at lægge kilometervis af rør og installere fjernvarme hjemme hos tusindvis af kunder – ikke mindst i en tid med knaphed på materialer og mandskab. Derfor må kommende kunder væbne sig med tålmodighed. Første fase er planlagt til perioden 2023 - 2027 og anden fase fra 2026 – 2030. Her kan du se hvilken fase, du er en del af:  

Søg på din adresse og se, hvornår du kan fjernvarme