Gå til main indhold
31. august 2018

Forkerte tal om plast skaber unødig tvivl

Vestforbrænding kan ikke genkende påstanden om, at der kun genanvendes 15% af den indsamlede plast. Dette tal, som netop har figureret i medierne og med Dansk Affaldsforening som kilde, er meget langt fra virkeligheden på Vestforbrænding. Her bliver min. 75% af den indsamlede plast afsat til genanvendelse.

”Det nytter når godt 700.000 borgere i Vestforbrændings opland sorterer husholdningsplast, idet hele 75% af den indsamlede plast genanvendes”. Det fastslår udviklingschef i Vestforbrænding, Yvonne Amskov, som er ked af, at der igen bliver bragt forkerte oplysninger ud til borgerne og dermed skabt unødig tvivl.

Tvivlen opstår efter Jyllands-Posten i går påstod, og med citater fra politisk chef i Dansk Affaldsforening, Mikkel Brandrup, at kun 15% af den indsamlede plast går til genbrug, mens 85% angiveligt skulle gå til forbrænding.

”De tal kan vi overhovedet ikke genkende. De kontrakter, som Vestforbrænding har indgået med vores aftagere, sikrer en genanvendelsesprocent på 75%. Vestforbrændings ejerkommuner står for indsamling af godt 5.000 tons plast i 2018.

Yvonne Amskov tilføjer, at Vestforbrænding er ked af, at de 700.000 borgere i Vestforbrændings opland, som yder en stor indsats med sortering af affald, igen skal bibringes den opfattelse, at sortering er nyttesløst.

”Det ville klæde debatten omkring udsortering af ressourcer til genanvendelse, hvis den var baseret på fakta frem for antagelser, når affaldssektorens eksperter udtaler sig,” slutter Yvonne Amskov.

 

Kontakt og information

Du er velkommen til at kontakte os for uddybning af denne pressemeddelelse.

Udviklingschef, Yvonne Amskov: yam@vestfor.dk / tlf. 29 62 28 16
Kommunikationschef, Per-Henrik Goosmann: pgo@vestfor.dk / tlf. 40 38 76 31

Gå tilbage til nyheder