Gå til main indhold
13. november 2019

Genbrug og godt design går hånd i hånd i Vildtbanegård

Beboerne i Vildtbanegård, afd. III i Ishøj skal nu til at sortere mere affald til genbrug. Det skal ske ved hjælp af en ny, nedgravet affaldsløsning, som bliver indviet tirsdag den 19. november 2019

Kilde: Ritzau og Ishoej.dk

Sammen med kommunens andre borgere skal beboerne i Vildtbanegård, afd. III i Ishøj nu sortere mere af deres affald til genbrug og være med til at nå målet fra den nationale ressourcestrategi fra 2013 på 50 procent genbrug af husholdningsaffaldet. Ved at sortere affaldet til genbrug kan borgerne være med til at bevare ressourcerne i vores affald, så de kan bruges igen i nye produkter. Fx indeholder 500 konservesdåser nok metal til et nyt cykelstel. "Vi er allerede godt i gang med at sortere mere af vores affald til genanvendelse i Ishøj Kommune, og derfor er jeg glad for at Vildbanegård, afd. III også kommer med ombord, så vi trin for trin begynder at nærme os Ishøj Kommunes ambition om 50 procent genanvendelse af vores husholdningsaffald," udtaler Erkan Yapici, formand for Klima- og Miljøudvalget i Ishøj Kommune.


Affald bliver samlet under jorden

Når beboere i Vildtbanegård, afd. III fremover skal sortere deres affald, kan de gøre brug af helt nye affaldsbeholdere, der er særligt skabt til boligområder
som Vildtbanegård, afd. III. I de nye affaldsbeholdere går praktik og æstetik går hånd i hånd, fordi affaldsløsningen både består af en over- og underjordisk del.
På gadeplan stikker den øverste del af affaldsbeholderen op over jorden, hvor piktogrammer i forskellige farver viser, hvor det sorterede affald skal lægges. Beholderne har plads til plast, papir, pap, glas, metal, restaffald og madaffald. Den øverste del af beholderen er lavet i en højde, så både børn og kørerstolsbrugere kan nå. Under gadeplan ligger resten af affaldsbeholderen: En 5 m3 stor metalkasse, hvor affaldet bliver samlet. Det betyder, at de nedgravede beholdere fylder meget mindre plads end de traditionelle affaldsbeholdere på hjul.


Kaffe, kage og affaldssortering

Indvielsen af den nye affaldsløsning og starten på den nye hverdag med mere sortering bliver fejret med kage, kaffe og kakao tirsdag den 19. november 2019 kl. 16.30 ved Vejlebrovej 144. Udover lidt sødt til ganen kommer Vestforbrænding og fortæller, hvordan og hvorfor vi skal sortere mere affald til genbrug.
Bag arrangementet står Ishøj Kommune og bestyrelsen i Vildtbanegård, afdeling III.

Kontakter

Heidi Juhl Hansen, konsulent, Vestforbrænding: Tlf. 2116 0818 eller e-mail: hjh@vestfor.dk

Gå tilbage til nyheder