Gå til main indhold
30. marts 2020

Genbrugsstationer igen åbne for private

Sundhedsmyndighederne vurderer nu, at kommunerne kan genåbne genbrugsstationerne for private. Du skal dog kun besøge genbrugsstationen, hvis det er absolut nødvendigt.
Haveaffald på genbrugsstation

Vestforbrændings genbrugsstationer er igen åbne for private fra i morgen tirsdag d. 31. marts 2020. Det sker efter, at danske sundhedsmyndigheder lørdag vurderede, at det er forsvarligt at åbne genbrugsstationerne med adgangsregulering.

For at mindske risiko for smittespredning og undgå lange køer ved genbrugsstationerne anbefaler Vestforbrænding dog, at man kun kører på genbrugsstationen, hvis det er absolut nødvendigt, og at man følger myndighedernes anvisninger om så vidt muligt at blive hjemme.

 

Undgå smittespredning

Adgangen til genbrugsstationen bliver reguleret af personalet på stedet. Det betyder, at bilerne bliver lukket ind i hold alt efter, hvor meget plads der er på den enkelte genbrugsstation. Derfor kan der opstå ventetid uden for de pågældende genbrugsstationer.

For at undgå smittespredning i forbindelse med besøget på genbrugsstationen, skal man overholde følgende anbefalinger:

  • Følg anvisninger på skilte og fra personale.
  • Hold god afstand til andre (både personale og andre kunder.)
  • Bliv i bilen til det er din tur til at læsse af og gå kun hen til containeren en person ad gangen.
  • Brug handsker eller brug medbragt håndsprit både før og efter besøget. Der er ikke adgang til håndvask og håndsprit på pladsen.
  • Sorter dit affald hjemmefra, og gør opholdet så kort som muligt.
  • Medbring selv handsker, skovl og kost.

Du kan ikke indlevere effekter til direkte genbrug på genbrugsstationerne, og du kan heller ikke hente kompost. Det bliver muligt at hente kompost senere – årets kampagne er forlænget til 24. maj.

 

Åbningstider på Genbrugsstationerne

Genbrugsstationerne holder åbent fra tirsdag d. 31. marts i både hverdage og weekender, mens der dog fortsat er lukket for døgnåbnet. Find åbningstiderne for din lokale genbrugsstation her (link).

Både borgere og erhverv kan holde sig opdaterede på kommunernes hjemmesider.

Følg med her på vestfor.dk og på Vestforbrændings Facebook-side

Spørgsmål og svar om genåbning for private

Hvornår er genbrugsstationerne åbne?

Genbrugsstationerne er i udgangspunktet åbne inden for de normale åbningstider, dog ikke døgnåbent. Tjek altid den enkelte kommunes hjemmeside for eventuelle variationer. Selvom vi har åbent, opfordrer vi til, at du kun kommer, hvis det er absolut nødvendigt.

Hvor mange biler må der komme ind på genbrugsstationen ad gangen?

Hvis pladsen er under 5.000 km², lukker vi max syv biler ind ad gangen. Hvis pladsen er mellem 5.000 og 10.000 km², lukker vi 10 biler ind på pladsen ad gangen. Hvis pladsen er mere end 10.000 km2, lukker vi 15 biler ind ad gangen.

Hvorfor skal jeg blive i bilen, indtil det er min tur til at aflevere affald?

For at nedbringe smitterisikoen og overholde de anbefalede afstande til andre borgere og til ansatte på genbrugsstationerne, skal du blive i bilen.

Hvorfor må der max være én borger ved hver container?

For at nedbringe smitterisikoen og opretholde de anbefalede afstande til andre borgere og til ansatte på genbrugsstationerne, må der kun være én borger ved hver container ad gangen

Hvorfor skal jeg selv medbringe handsker, skovl og kost?

For at nedbringe smitterisikoen skal alle besøgende på genbrugsstationerne selv medbringe handsker, skovl og kost.

Hvorfor er der lukket for at indlevere genstande til direkte genbrug?

For at nedbringe smitterisikoen og opretholde de anbefalede afstande kan du ikke indlevere genstande til direkte genbrug, da det kræver personlig betjening.

Hvorfor er døgnåbent lukket ned?

De døgnåbne pladser er normalt ubemandede uden for normale åbningstider. I denne periode skal vi kunne kontrollere, hvor mange der kommer ind og er på pladsen.

Er der særlige regler omkring farligt affald?

På genbrugsstationerne er der et bord til aflevering ude i det fri og ikke inde i miljøhuset, som det plejer.

Gå tilbage til nyheder