Gå til main indhold
15. marts 2021

Gratis kompost til haven

Der er gratis kompost at hente på genbrugsstationerne fra den 20. marts til 16. maj. I Gladsaxe dog kun i uge 15 – 19, og i Frederiksværk og Hundested kan du hente kompost hele året.

- Foråret er her endelig, og derfor uddeler vi igen gratis kompostmuld, så haveejerne kan få jord under neglene. I denne Coronatid er der stor interesse for havearbejdet, så vi er glade for at kunne hjælpe, siger udviklingschef Yvonne Amskov fra Vestforbrænding og fortæller, at der sidste år blev hentet 5.812 ton kompost fra genbrugsstationerne.  

Den gratis kompost er lavet af have- og parkaffald, som er blevet komposteret hos Gemidan. Den er meget næringsrig og skal altid blandes med jord eller sand. For hvis man sår eller planter i den rene kompost, risikerer man at ødelægge planten og svide dens rødder.

- Ved at omsætte haveaffaldet til kompost genbruger vi ressourcerne og recirkulerer næringsstoffer til naturen, siger Yvonne Amskov. - På den måde er vi med til at sikre en fornuftig udnyttelse af sparsomme råvarer, som for eksempel fosfor, der er en ressource, vi risikerer at få mangel på i fremtiden.

Kommer du på besøg for at hente kompost, skal du huske holde afstand til medarbejdere og andre besøgende og medbringe din egen skovl . For at undgå smittespredning med Covid-19 er alle skovle og koste nemlig fjernet.


Læs mere om kompost

Få gode råd til til brug af kompost

Se næringsværdierne for komposten

Læs artiklen "Hvad er kompost" 

 

Gå tilbage til nyheder