Gå til main indhold
12. april 2022

Gymnasieelever bliver klogere på genanvendelse

Vestforbrænding skruer op for samarbejdet med erhvervsskoler og gymnasier. Formålet er at give de unge indsigt i affaldsproblemer og motivere dem til at bidrage til fremtidens bæredygtige løsninger. Et godt eksempel er et samarbejde mellem tre virksomheder i affaldsbranchen og Sukkertoppen gymnasium, hvor eleverne kom på virksomhedsbesøg og blev præsenteret for problemstillinger fra den virkelige verden.

Fokus på de unge

Vestforbrænding tager sin rolle i den grønne omstilling seriøst, og en central del af arbejdet handler om at uddanne fremtidens generationer i at håndtere affald med omtanke. Vestforbrændings formidlingscenter er med over 25.000 gæster om året i forvejen det største af sin art i Danmark, og de fleste af gæsterne er i dag folkeskoleelever. I fremtiden vil Formidlingscentret samarbejde endnu mere med gymnasier og erhvervsskoler, og give eleverne indsigt i hvilke konkrete udfordringer virksomheder står med, når det kommer til den grønne omstilling.

Som et forsøg indgik Vestforbrænding derfor i 2021 et samarbejde med affaldsvirksomhederne Afatek og Ragn-Sells samt Sukkertoppen Gymnasium i Valby om projektet RAISE. Projektet har bidraget med værdifuld vidensdeling for alle parter og har kun bekræftet, at der er et kæmpe potentiale i at samarbejde med gymnasieelever.

Læs mere:

Gå tilbage til nyheder