Gå til main indhold
15. november 2021

Kun lille stigning i fjernvarmeprisen

Energipriserne i Europa stiger kraftigt, og de fleste danskere ser ind i større regninger på varme og el over vinteren. Men er du fjernvarmekunde hos Vestforbrænding, kan du ånde lettet op. Priserne forbliver lave.

”Vores kunder er vant til lave varmepriser – og det fortsætter heldigvis. Det skyldes, at varmen kommer fra forbrænding af affald, og at vi derfor ikke er særlig påvirket af de stigende energipriser i Europa”, siger distributionschef Søren Løgstrup og forklarer, at højere priser på el også giver Vestforbrænding en større indtjening på el-produktionen og derfor kan være med til at holde fjernvarmepriserne nede. Det betyder, at fjernvarmeprisen i 2022 kun stiger med totalt 3,4 pct. for opvarmning af et parcelhus. Det svarer til 392 kr. om året inkl. moms.  


Fortsat lave priser

Vestforbrænding udbygger løbende fjernvarmenettet for at bidrage til den grønne omstilling og har et ambitiøst mål om at nå 30.000 nye kunder frem mod 2030 - og gerne før. Det betyder, at affald ikke alene er nok til at forsyne alle kunderne med varme. Men der er ingen grund til at være bekymret for prisstigninger af den grund.

”Det bliver fremover i høj grad spildvarme fra virksomheder, der kommer til at supplere affaldsvarmen ved hjælp af varmepumper. Derfor kan vi holde priserne nogenlunde i ro,” siger Søren Løgstrup.

Effektiv varme

I takt med, at Vestforbrænding udvider fjernvarmenettet er der også fokus på at optimere anlæg og drift, hvilket i høj grad også bidrager til at holde priserne nede.

”Vi arbejder konstant på at sikre, at vi får mest mulig energi ud af det affald, vi brænder. Dels ved at optimere vores anlæg og f.eks. udnytte varmen i røgen bedre, men også ved at lave varmelagring og bruge lavere temperaturer i rørene”, siger Søren Løgstrup og fortæller, at Vestforbrænding aktuelt arbejder med at lagre spildvarme fra industrier og renseanlæg om sommeren, som kan bruges til varmekapacitet til Vestforbrændings kunder om vinteren.

Vestforbrændings fjernvarmekunder kan derfor også på længere sigt se frem til lave varmepriser.

Se Vestforbrændings fjernvarmepriser for 2022

Gå tilbage til nyheder