Gå til main indhold

Røglugt fra anlægget: Vi har problemer med udsugningen på det ene anlæg. Vi arbejder på at løse problemet hurtigst muligt.  

20. september 2018

Launch af GBS Go

Vestforbrændings Formidlingscenter har udgivet en app, der skal gøre de yngre generationer mere bevidste om sortering af affald og udnyttelse af ressourcerne heri.

Genbrugsstationen i Albertslund dannede i dag rammen om launch af det seneste skud på Vestforbrændings interaktive læringsmiljø – GBS Go. En app som fortæller de ældste elever i folkeskolen om, hvordan de bedst håndterer deres affald. App’en indeholder en række små film, hvor Youtuberen Gex med et glimt i øjet og rappe replikker er med til at stimulere lysten til at sortere affald.

Ved markeringen af, at app’ens frigivelse var både Gex, Alberslunds borgmester, Steen Christiansen, og Vestforbrændings formidlingschef, Allan Laumann, tilstede. 8. A fra Egelundssskolen i Albertslund var med til at teste app’en, som fik flere gode kommentarer med på vejen som eks. ”den skal min far også bruge” og ”det er ikke svært at sortere”.

I en kort tale sagde Steen Christiansen, at han med initiativer som app’en trygt lægger ansvaret for affaldssortering i hænderne på de yngre generationer, som er mere og mere bevidst om vigtigheden af, at affald havner de rigtige steder.

Du kan downloade app’en GBs Go på din smartphone via App Store. Her kan du se de små film. Og så må de voksne også være med.

Gå tilbage til nyheder