Matomo noscript

Mere og billigere fjernvarme på vej til Farum | Vestforbrænding

Mere og billigere fjernvarme på vej til Farum

Hænder på en radiator

Et samarbejde mellem Vestforbrænding og Farum Fjernvarme skal sikre billigere fjernvarme til kunderne i Farum og gøre det lettere at rulle mere fjernvarme ud til endnu flere borgere.

Borgere i Farum har på et år oplevet mere end en fordobling i prisen for fjernvarme. Fjernvarmeprisen er dog stadig lavere end prisen for naturgas. På et møde i oktober mellem Farum Fjernvarme og Vestforbrænding bekræftede parterne ønsket om at styrke samarbejdet om den fremtidige varmeforsyning, hvor målet er lavere varmepriser og flere fjernvarmekunder. 

Det er håbet, at aftalen om lavere varmepris kan være på plads ved årsskiftet 2022/2023. 

Samtidig vil de to selskaber undersøge mulighederne for at samarbejde om at rulle mere fjernvarme ud i Farum. Det kunne eksempelvis være gennem et fælles udbud i foråret 2023, når der skal findes entreprenører til at lægge fjernvarmerør ud.  

Vestforbrænding leverer i dag fjernvarme svarende til forsyning af 70.000 parcelhuse i hovedstadsregionen, hvilket forventes at stige til 109.000 parcelhuses årsforbrug i 2030. Det giver mulighed for at kombinere forskellige varmekilder på tværs af kommuner og forsyningsselskaber som overskudsvarme fra virksomheder, affaldsvarme, varme fra spildevand, vandindvinding, søer og varmepumper. På den måde kan varmeforsyningen optimeres og varmeprisen blive markant mindre afhængig af prisudviklingen på olie, gas og el.

“Det er rigtig positivt, at vi nu får løst de tekniske udfordringer med at binde de to varmesystemer sammen igen, og at der også åbnes op for et samarbejde om udrulning af mere fjernvarme i Farum. Samtidig er jeg rigtigt glad for, at der nu arbejdes målrettet på en aftale mellem selskaberne om en stabil pris for fjernvarme,” siger borgmester i Furesø og bestyrelsesformand for Vestforbrænding, Ole Bondo Christensen. 

Bestyrelsesformand i Farum Fjernvarme Henrik Haugaard Pedersen er enig i de positive perspektiver ved samarbejdet: ”I disse usikre tider er det med at stå sammen og samarbejde på tværs. Forsyningskrisen og de enormt stigende energipriser gør det sårbart at stå alene som fjernvarmeselskab. Jeg har en klar forventning om, at samarbejdet med Vestforbrænding kan give varmekunderne i Farum billigere fjernvarme og også gøre os mere robuste til at rulle fjernvarme ud til endnu flere varmekunder. Der er store muligheder i at kombinere affaldsvarme, overskudsvarme fra virksomheder og varmen fra vores varmepumpe i Farremosen, så vi på den måde får varmeprisen ned og øger forsyningssikkerheden.”


Billigere fjernvarme på vej til borgerne i Farum

På mødet mellem Farum Fjernvarme og Vestforbrænding stod det klart, at rådgiverne Rambøll og Niras er tæt på at have afklaret, hvordan rørene mellem Vestforbrænding og Farum Fjernvarme kan kobles sammen igen, så der atter kan leveres billig affaldsvarme samtidig med, at der kan trækkes på varmepumpen i Farremosen. 

På mødet bekræftede selskaberne det Letter of Intent, de indgik i juni 2022 med mål om varmeleverancer hele året til en lav og stabil pris. Det er målet, at Farum Fjernvarme vil få samme pris, som gælder for resten af Vestforbrændings fjernvarmeopland med et tillæg for at drive Farum Fjernvarme videre som et selvstændigt andelsselskab (a.m.b.a.).  Økonomien ved og drift af varmepumpen i Farremosen vil i første fase blive holdt ude af aftalen. Det er målet at indgå en aftale om lavere priser for kunderne i Farum allerede fra årsskiftet 2022/2023.


Fjernvarme skal ud til flere borgere i Farum 

Med aftalen og den medfølgende billigere varmeregning vil det igen blive attraktivt for borgere i Farum at vælge fjernvarme. Et muligt samarbejde mellem Vestforbrænding og Farum Fjernvarme om udbud ved udrulning af fjernvarme vil kunne omfatte områder som Lillevang og Solvang, hvor der ellers er bebudet en pause. Farum Fjernvarme er enig i behovet for grundig information til de kommende varmekunder om planerne for udrulning og forventede priser. Det arbejde vil der nu blive taget fat på i et samarbejde med Furesø Kommune.  


Kontakt og information

Du er velkommen til at kontakte pressechef i Vestforbrænding, Per-Henrik Goosmann, på telefon 40 38 76 31 eller mail pgo@vestfor.dk, hvis du har spørgsmål til denne pressemeddelelse.