Gå til main indhold
8. august 2019

Nye formidlingsfaciliteter på Jægerspris Genbrugsstation

Nye formidlingsfaciliteter er snart klar til at byde borgere, elever og alle andre nysgerrige velkommen på Jægerspris genbrugsstation. De nye læringsrammer skal danne grundlaget for nærværende undervisning, som skal vække nysgerrighed – særligt hos de unge.

Servicemedarbejder har været omkring

Mogens Doctor Seeland, som er Servicemedarbejder og ekstern formidler for Jægerspris Genbrugsstation, har besøgt flere skoler på Sjælland med sin affaldsekspertise. Han fortæller, at de unge skal lære, hvordan man håndterer affald, hvad man kan bruge det til og gerne videregive deres interesse og viden til forældrene. Men mindst lige så vigtigt – de skal vide, hvorfor. Den næste generation skal gerne udvikle en respekt for de mange ressourcer, som gemmer sig i skraldet. Og naturligvis lære, hvordan man affaldssorterer korrekt, så man rent faktisk kan få noget godt ud af det, som man selv er færdig med.


Tættere på genanvendelse

Derfor er det med stor spænding og glæde, at Mogens snart kan undervise på Jægerspris Genbrugsstation. Han er nemlig ikke i tvivl om, at eleverne får meget mere ud af rent faktisk at se, hvad der foregår samtidig med, at de bliver undervist.
”Ved at få eleverne ud på selve genbrugsstationen, kommer de helt tæt på sortering, og dermed også tættere på læringen. Det tilføjer undervisningen en ekstra dimension, som styrker den mundtlige fortælling om genbrugsstationernes principper. Og så er det da også sjovere for de unge, at de kommer på en tur og eksponeres for noget, de ikke oplever i klasselokalet,” fortæller Mogens Doctor passioneret.


Genbrugsstationer genbruger også

Eleverne bliver inviteret ind i et formidlingshjørne i en eksisterende lade, som pladsens personale primært har indrettet ved at bruge genbrugte materialer. For på genbrugsstationen bliver der også genbrugt. Laden står allerede klar til at åbne dørene for besøgende. Og tidsmæssigt, kunne det ikke passe bedre.

”Så er vi jo klar til at tage imod alle ungerne, når de er tilbage fra ferien. Dét glæder jeg mig til,” fortælle Mogens smilende.

Gå tilbage til nyheder