Gå til main indhold
3. december 2020

Kom til virtuel undervisning om affald

Corona har lukket ned for den fysiske undervisning på Vestforbrænding. Til grundskolen har vi derfor udviklet to nye virtuelle forløb, som byder på livestreaming, quizzer og videoer.

Nu kan folkeskoleklasser booke online undervisningsforløb og blive klogere på affald på en sjov og underholdende måde. Det hele styres af en affaldsekspert fra Vestforbrænding, og kommunikationen foregår via Microsoft Teams og Mentimeter.

Vi tilbyder to forløb:

4.- 6. klasse  "Sølvpapiret vender tilbage"

Affaldssortering og genanvendelse af affald er i fokus, når klassen møder en af vores affaldseksperter virtuelt. Fra kontrolrummet på Vestforbrænding udfoldes historien om sølvpapiret, som eleverne bl.a. kender fra deres madpakke. Efter mødet med vores affaldsekspert vil eleverne vide, hvorfor det giver mening at sortere affald. De vil kunne forklare, hvad genanvendelse og genbrug er. Og hvorfor det netop er dem, der kan sørge for, at sølvpapiret får nyt liv i form af et nyt produkt. Undervisningen tager udgangspunkt i elevernes eget affald fra deres hjem og deres affaldssortering i hjemmet. Forløbet tager ca. 45 min.

Læs mere og book

8.- 9. klasse: "Dit affald sætter spor"

Moderne affaldsbehandling er i fokus, når klassen møder en af Vestforbrændings affaldseksperter. Dit affald sætter spor er et virtuelt naturfagligt undervisningsforløb, hvor eleverne bliver klogere på det affald, de selv producerer i deres hverdag. Miljøvenlig efterbehandling af de affaldsstoffer der produceres ved energiudnyttelse af affald, er omdrejningspunktet for forløbet. Med indslag fra forskellige steder på Vestforbrænding og quizzer bliver eleverne guidet igennem processerne fra affaldet ankommer, til det er energiudnyttet og restprodukterne bliver håndteret miljørigtigt. Formålet med forløbet er at nuancere det fællesfaglige fokusområde ”Den enkeltes og samfundets udledning af stoffer”, samt koble det direkte til deres egen adfærd, når de sorterer affald eller måske slet ikke sorterer det. Forløbet tager ca. 90 min.

Læs mere og book

 

 

Gå tilbage til nyheder