Matomo noscript

Nyt kursus skal styrke samarbejde om affald | Vestforbrænding

Nyt kursus skal styrke samarbejde om affald

Affaldshierakiet tæpper, affald til genanvendelse

Selv når du arbejder med affald, er det ikke helt simpelt at forstå affaldets vej, fra skraldespand til vi bruger materialerne igen. Derfor tilbyder Vestforbrænding et nyt fælles kursus for skraldemænd, kommunale affaldsmedarbejdere og ansatte i forsyninger. Kurset skal bl.a. styrke videndeling og samarbejde.

Affald er ikke bare affald. Og med de nye krav om sortering af affald ved husstanden i ti forskellige typer, kræver det viden om fx sortering, udstyr og adgangsveje hos dem, som arbejder med affald til daglig. Derfor har Vestforbrænding udviklet et nyt kursusforløb, Affald i fuldt perspektiv, der giver mulighed for at dele viden på tværs og styrke samarbejdet mellem kommunens affaldsmedarbejdere, ansatte på forsyninger og renovatører. Formidlingskonsulent på Vestforbrænding og underviser på kurset Charlotte Günther Madsen siger:

”Kursets formål er at skabe tæt samarbejde og fælles forståelse mellem skraldemænd, forsyningsselskab og dem, som arbejder med affald i kommunen. I sidste ende betyder det forhåbentlig, at vi får endnu mere affald til genbrug og genanvendelse.”

Hvorfor skal vi sortere?

Jo flere typer affald vi skal sortere i, jo flere spørgsmål kommer der naturligvis fra borgerne. Og så er det vigtigt at kunne svare, men også at have kendskab til, fx hvilken betydning det har, når der bliver fejlsorteret eller når en hel papfraktion er blevet våd efter regn, forklarer Charlotte Günther Madsen:

”Det er vores oplevelse, at der er brug for mere viden om de andre led i kæden, end det du selv har med at gøre til daglig. Sådan lidt firkantet sagt, så skal en affaldsmedarbejder på affaldskontoret forstå skraldemandens hverdag, hvor han fx ikke tømmer en overfyldt beholder, ligesom en skraldemand måske skal kende flere detaljer i reglerne for sortering, så han kan hjælpe en borger.”

Udviklet i samarbejde

Vestforbrænding har udviklet kurset sammen med Urbaser, der som de første sendte en række af deres chauffører på kursus sammen med affaldsmedarbejdere fra Halsnæs Kommune, Egedal Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune og Lyngby-Taarbæk Forsyning.

Læs mere om kurset og om tilmelding