Gå til main indhold
5. september 2018

Nyt skolebesøg om skrald

Nu kan de yngste skoleelever blive klogere på deres eget skrald, når de får besøg fra Vestforbrænding. Et helt nyt undervisningsforløb har netop set dagens lys efter to års udvikling og et halvt års test i skoleklasser. Forløbet er bygget op omkring et nyt undervisningshæfte ’Kend dit Skrald’.

I løbet af den time forløbet varer, bliver eleverne introduceret for, hvad affald er, og hvordan det kan genanvendes. De får konkrete opgaver, hvor de selv skal sortere deres skrald og bl.a. kravle igennem en skraldespand og lære, hvordan de forskellige materialer og affaldstyper føles. Vestforbrændings undervisere medbringer alt materialet på en el-ladcykel - hvis altså skolen ikke ligger alt for langt væk.   

Udgangspunkt i hverdagen

Børnene taler om genanvendelse og sortering ud fra konkrete situationer i deres egen hverdag, f.eks. hvordan man laver en madpakke, der giver mindre skrald. Og netop udgangspunktet i børnenes hverdag har givet positive tilbagemeldinger fra de klasser, der har deltaget i testperioden, fortæller formidlingskonsulent Charlotte Günter Madsen fra Vestforbrændning.
”Vi prøver at ramme eleverne helt fra 0. klasse ved at tage udgangspunkt i deres egen skole, skraldespand og madpakke. Førhen havde vi også et rigtig godt forløb, hvor vi fortalte om forbrænding. Men det er lidt svært at fortælle en 0. klasse om forbrænding ud fra en plakat. Nu kigger vi på skolen og dykker ned i hverdagen dér”, siger Charlotte.

Læs mere og book et besøg

Vestforbrænding tilbyder det nye forløb ”besøg i klassen” til seks klasser om ugen i løbet af skoleåret. Derudover har Vestforbrænding flere andre undervisningstilbud og over 22.000 besøgende årligt. 
På vores hjemmeside kan du læse mere og book et besøg samt finde undervisningsmaterialer, herunder hæfterne ”Kend dit Skrald”.

Gå tilbage til nyheder