Matomo noscript

Ryd op i medicinresterne | Vestforbrænding

Ryd op i medicinresterne

Næsten tom medicinpakke på bord

For gammel medicin eller forkert opbevaret medicin kan være virkningsløs, og i nogle tilfælde skadelig. I samarbejde med 16 kommuner har Vestforbrænding kørt kampagnen ”Retur med Resterne” for at få flere borgere til at aflevere deres medicinrester på apoteket.

For gammel medicin betragtes som farligt affald, fordi noget af medicinen kan være farlig for sundhed og miljø. Derfor må man hverken skylle medicinen ud i vasken, i toilettet eller smide den i skraldespanden.

Ved at smide medicin i skraldespanden risikerer man, ud over miljøforurening, at medicinen havner i de forkerte hænder, f.eks. hos børn.

Hvordan håndterer jeg medicinrester?

Recept- og håndkøbsmedicin der er blevet for gammelt, har ændret udeseende eller lugt, betragtes som medicinaffald og det skal afleveres på apoteket. Se mere om definitionen på medicinrester i nedenstående skema.

Tomme medicinglas og –emballage må gerne smides ud sammen med det øvrige restaffald, der ikke kan genanvendes.

Brugte kanyler og lignende

De fleste apoteker tager også imod brugte kanyler, skalpeller, ampuller og tomme insulinpenne. Brugte kanyler og skalpeller kan kun afleveres i godkendte kanylebokse. Mange apoteker udleverer gratis kanylebokse.

Gør altid apotekets personale opmærksom på, hvis det afleverede affald indeholder kanyler eller kviksølv.

Læs også: Spørgsmål og svar om medicinrester