Gå til main indhold
25. august 2020

Skraldeakademiet: Nyt univers til skoler om affald

Skal mælkekartonen i pap? Og må chipsposen komme til plastik? Nu kan skoler og undervisere bliver klogere på sortering og hente vejledning og helt nyt undervisningsmateriale på hjemmesiden: Skraldeakademiet.

Skraldeakademiet er en ny hjemmeside fra Vestforbrænding, der samler information og tilbud om affaldssortering for skoler. Her finder du bl.a. opgavehæfte, skraldeavis og information om Vestforbrændings forskellige undervisningstilbud.


Hjælp til skoler 

Affaldssortering er blevet en fast del af hverdagen i de fleste hjem og derfor sætter mange skoler emnet på skemaet. Flere er i fuld gang med selv at indføre sortering på skolen og har brug for vejledning og undervisningsmateriale. Derfor har Vestforbrænding udviklet en nye hjemmeside og helt nyt undervisningsmateriale, som kan hjælpe skolerne godt i gang.

Formidlerne på Vestforbrænding har været i værkstedet og ladet kreativiteten få frit spil. Det har resulteret i et fagligt velfunderet og sansebaseret undervisningsmateriale, der består af Skraldeavisen (2.- 4. klasse) og opgavehæftet Vera og Villum (0.-2. klasse). Materialet kan du downloade på Skraldeakademiet, og det bliver brugt i vores undervisningstilbud:  Skraldeelev og Besøg i klassen. 


Opgavehæftet Vera og Villum

Sig hej til Vera og Villum. De er tvillinger og bor på Energivej med deres forældre, som ikke altid er lige gode til at sortere familiens affald. Fordi Vera og Villum er så nysgerrige, har de heldigvis lært en masse om affaldssortering via Skraldeakademiet.

Gennem lærerige opgaver og dagligdagsfortællinger om Vera, Villum og deres ven Eddie, får eleverne et indblik i skraldets liv og værdi ud fra de behandlingsformer, der findes i Danmark; genbrug, genanvendelse, forbrænding og deponi. Hvert kapitel med tilhørende opgave kan læses og løses separat. Opgaverne er mangeartede og intuitive, så eleverne ved egen hjælp kan gå i gang.


Skraldeavisen

Skraldeavisen er et undervisningsmateriale til elever fra 2. klasse. Formålet med avisen er, at elever og lærere får en forståelse for, hvordan vi kan begrænse affald, og hvordan vi kan genbruge, genanvende og energiudnytte affald, hvis vi sorterer det rigtigt.

Avisen indeholder baggrundsartikler, interview med børn om deres vaner med affald, fun facts, opgaver og meget mere. Eleverne kan læse alle opslag separat og på nogle sider løse en opgave. Opgaverne er mangeartede og intuitive, så eleverne ved egen hjælp kan gå i gang. De kan også tage avisen med hjem, hvor opgaverne kan løses i fællesskab med voksne og andre børn.


Besøg Skraldeakademiet

Skraldeakademiet er målrettet skoler og undervisere, men alle er velkomne til at besøge hjemmesiden og blive klogere på affaldsortering i skolen. Du er kan også downloade materiale, herunder opgavehæftet Vera og Villum og Skraldeavisen  

 

Skraldeakademiet

Forsiden til websitet skraldeakademiet.dk

 

Gå tilbage til nyheder