Gå til main indhold
12. marts 2018

Vestforbænding deler viden ud

Tirsdag d. 6 og onsdag d. 7 marts, blev Danmarks Læringsfestival afholdt i Bella Center, og Vestforbrændings formidler Jannik Lindén stod klar til at tage imod de mange nysgerrige gæster.

Af Line Andree Keller

Fra første skridt i den store, lyse hal kan man lade sig guide af en skrigende pink løber. Det lyserøde stof fortsætter i en uendelighed, hvor det snor sig omkring de mange firkantede stande. Hundredvis af mennesker vandrer rundt i labyrinten af kvadratiske udstillinger med alverdens læringstilbud, og i et hjørne flankeret af bannere og store skærme, står Vestforbrændings formidler Jannik Lindén.

Interaktiv tromle

Sammen med Hofor, Amager Ressource Center og Biofos, indtager Vestforbrænding en stor plads i hjertet af hallen - en åben og indbydende stand, som ud over bannere og en storskærm, også byder på nogle sjove aktiviteter. Jannik har slæbt en trætromle fra Vestforbrændings undervisningslokale PowerLab med, og de mange gæster er ivrige for at prøve det interaktive sorteringsspil, som er bygget ind i tromlen.

Sjovt af lære

“Vores undervisningstilbud er simpelthen for gode til at holde for os selv,” fortæller Jannik, når jeg spørger, hvorfor det er vigtigt, at Vestforbrænding er repræsenteret på festivalen. “Både børn, unge og voksne har det sjovt, når de er på besøg i Glostrup, selvom de lærer om skrald og sortering. De får en god oplevelse og ny viden om, hvordan man håndterer affald. Og så er det jo gratis at komme på besøg.”

Ud af huset formidling

Flere lærere, som Jannik snakker med under festivalen, er enige - de forstår udmærket værdien i at lære unge (og gamle!) om korrekt affaldssortering og er særligt begejstret for de sjove rammer, hvori den læring opstår. Gæster spørger ivrigt ind til de forskellige tilbud, mens de gumler på saltede lakridser, indpakket i en grøn firkant med Vestforbrændings logo. Og mange gæster er glade for at erfare, at Vestforbrænding også tager ud af huset for at undervise.

Substans

Det er ikke kun den larmende, lyserøde løber der fanger de besøgendes opmærksomheden - mange af de andre stande er udførligt beklædte i deres egne neon nuancer, og har disket op med sjove indslag og søde sager. Man kunne frygte, at Vestforbrændings stand forsvinder lidt i mængden uden nogen overdådig udsmykning, men Jannik tager det helt roligt. “Vi bruger mange kræfter på det, vi laver i formidlingscentret og når vi er på besøg hos skolerne, og det er den substans, vi skal kommunikere til festivalens gæster,” siger Jannik, smilende.

Gå tilbage til nyheder