Matomo noscript

Nummerpladebetaling på genbrugsstationen | Vestforbrænding

Vestforbrænding indfører nummerpladebetaling på genbrugsstationen

Nummerplade, trailer, handsker, genbrugsstation

Som noget nyt indfører Vestforbrænding nummerpladebetaling for erhvervsaffald på genbrugsstationerne. Det betyder, at alle bilers nummerplade bliver scannet ved indkørsel på pladserne. Det er stadig gratis for private at aflevere affald på genbrugsstationen.

Måske har du allerede bemærket, at bilens nummerplade bliver scannet, når du besøger en genbrugsstation. Hidtil har systemet udelukkende været brugt til at tælle antallet af besøgende på Vestforbrændings genbrugsstationer, men fra 1. januar 2023 bliver scanningen del af det nye betalingssystem for aflevering af erhvervsaffald.

”Vi scanner nummerpladerne og registrerer de biler, der er ejet af virksomheder. Når måneden er omme, sender vi en regning for antallet af gange, virksomheden har besøgt genbrugsstationerne. Kunderne skal ikke gøre noget,” forklarer ledelseskoordinator Henrik Dalgaard, som også oplyser, at private nummerplader automatisk bliver slettet i systemet.

Slut med tilmelding, årskort og engangsbilletter

Scanningen af nummerplader foregår automatisk og virksomhedens ejer skal ikke længere tilmelde sig en ordning, før de afleverer erhvervsaffald. Til gengæld betaler virksomhederne for hvert enkelt besøg på genbrugsstationen, som koster fra 110 til 190 kroner alt efter størrelsen på bilen og uanset hvor meget affald du har med.

”Nogle af vores tidligere årskortkunder har måske været vant til at aflevere affald flere gange på en dag, og nu skal de jo betale for hver gang. Det vil selvfølgelig være en stor forandring for nogle virksomheder. Til gengæld er den nye ordning langt nemmere, og der er mulighed for at have en trailer bag på bilen,” siger Henrik Dalgaard.

Nye muligheder

I de tilfælde hvor en transportvirksomhed afleverer privat affald på genbrugsstationen, er der mulighed for at søge om fritagelse fra betaling. Det kræver, at man sender et foto af affaldet og en anmodning, forklarer Henrik Dalgaard:

”Hvis en virksomhed fx kører affald for private og er en ren transportvirksomhed, så kan de søge om fritagelse fra betaling. Eller hvis de kører med deres eget private affald i virksomhedens bil.”

Alle andre virksomheder skal betale for at aflevere affald, også selv om affaldet kommer fra et privat hjem.

I forbindelse med det nye system bliver der også mulighed for at tilmelde sig en kundeportal, hvor virksomhederne fx kan tilknytte et kreditkort og få et overblik over tilmeldte biler og antallet af indkørsler på genbrugsstationerne.

Læs mere og få svar på spørgsmål