Gå til main indhold
23. april 2020

Vestforbrænding modtager mere træ end nogensinde

Genbrugsstationerne er igen åbne for borgere, og ifølge de nyeste tal modtager vi mere udendørs træ end nogensinde.
Træaffald på genbrugsstation

I april 2020 har Vestforbrænding i gennemsnit modtaget 236 ton træ om dagen, og intet tyder på, at mængderne er ved at falde. Tilbage i april 2019 modtog Vestforbrænding i gennemsnit 201,7 ton træ om dagen, der skulle neddeles og transporteres til behandling. Det svarer til en stigning på næsten 35 ton om dagen.

Det er sandsynligvis corona-epidemien og den lange periode med nedlukket samfund og mere hjemmetid, der er skyld i de store mængder træ, fortæller kontraktchef Cicilie Naja Hegelskov Senderovitz:

"Mit bedste bud på, hvorfor vi modtager så store mængder af udendørs træ på genbrugsstationerne lige nu er, at der er mange, som er mere hjemme på grund af Corona, og dermed har fået mere tid til gør-det-selv projekter."

Træ samles både ind som storskrald og på genbrugsstationerne. Før genanvendelse bliver træet knust på Vestforbrænding i Frederikssund, hvorefter det sendes videre til et anlæg, der kan lave træaffaldet om til spånplader. Skruer og andre metaldele sorteres fra, og træet findeles i mindre stykker for til sidst at blive trykket sammen til færdige spånplader. De kan fx bruges til nye møbler.

Gå tilbage til nyheder