Matomo noscript

Sådan får du mindre affald | Vestforbrænding
Mulepose og genanvendelig vandflaske på trægulv

Sådan får du mindre affald

Danskere er blandt dem, der producerer allermest affald i Europa. Vores forbrug belaster både miljø og klima, da produktionen af nye varer er meget energi- og ressourcekrævende. Derfor er det vigtigt, at vi sænker vores forbrug. Vi har samlet syv tips til, hvad du kan gøre.

7 råd til mindre affald

Når du støder på engangsprodukter, der har sneget sig ind i din hverdag, så overvej, om der er et bæredygtigt alternativ. Du kan eksempelvis:

  • Medbringe din egen vandflaske eller genanvendelige kaffekop
  • Udskifte dine vatrondeller med genanvendelige bomuldsrondeller
  • Brug genbrugeligt bivokspapir og silikonelåg i stedet for stanniol og husholdningsfilm

En husstand får hældt kilovis af tilbudsaviser og reklamer i postkassen hvert år. Du kan spare rigtig meget papiraffald ved at sige nej tak til trykte reklamer. Læs i stedet tilbudsaviserne på nettet.

Når du medbringer din egen pose, sparer du både penge og plastik. Køb eventuelt en slidstærk mulepose, du kan bruge igen og igen.

En persons affald er en anden persons guld. Overvej altid om det, du ønsker at smide ud, i stedet kan afleveres til din lokale genbrug eller sælges på et loppemarked.

Sørg også for at tjekke Den Blå Avis eller Trendsales, inden du køber fra ny. Du kan være heldig både at skåne miljøet og pengepungen.

Lav en madplan, så du er sikker på, at du får brugt de varer, du køber.

Gem dine rester. Gem også mindre rester, der kan indgå i nye retter.

Hvis du har mad, du ikke kan nå at spise indenfor holdbarhedsdatoen, så frys den ned.

Hvis du ved, at du kun kommer til at bruge noget få gange, så overvej at låne det i stedet for at købe det.

Mon ikke dine venner, familie eller en sød nabo kan hjælpe med nytårskjolen, vinkelsliberen eller et par ekstra havestole. Du kan ofte også finde hjælp gennem lokale facebookgrupper.

Du kan som altid låne bøger, musik og film på biblioteket.

Når du køber produkter af høj kvalitet, har de som regel en længere levetid. På sigt kan det derfor vise sig at være en god investering for både miljø og pengepung.