Gå til main indhold

Røglugt fra anlægget: Vi har problemer med udsugningen på det ene anlæg. Vi arbejder på at løse problemet hurtigst muligt.  

Sådan sorterer du efter nethandel

Må flamingo komme i skraldespanden og skal silkepapir i beholderen til papir eller restaffald? Vi køber varer på nettet og får pakker med posten som aldrig før. Det er dejligt nemt, men giver overflod af emballage. Vestforbrænding har lavet en guide til, hvordan du sorterer de forskellige typer emballage efter nethandel.

Foto af emballage

Bio pakkefyld (fx majsgranulat eller tørret tang)

Pakkefyld af majsgranulat eller andre bionedbrydelige materialer skal i beholderen til restaffald.

Flamingokugler, -fyld og kasser

Måske kan du genbruge en flamingokasse til at holde noget koldt eller flamingokugler som fyld i en pude? På enkelte genbrugsstationer kan du aflevere flamingo til genanvendelse. I Vestforbrændings opland gælder det på Frederikssund genbrugsstation, hvor flamingo bliver samlet ind og genanvendt som isoleringsmateriale i gulve. Ellers kan flamingo afleveres som restaffald. Husk at pakke kugler eller små stykker ind.

Papir

Brevpapir og brunt papir kan genanvendes, hvis det er rent og tørt. Papiret skal afleveres i beholderen til papir ved din bolig eller på genbrugsstationen. Gavepapir skal derimod i restaffald.

Papkasser og andet pap

Klap, pres eller fold pappet sammen, så det fylder mindre. Der må gerne være clips, labels og tape på, men husk pappet skal være rent og tørt, før du afleverer det i papbeholderen ved din bolig eller på genbrugsstationen.

Plastpuder og bobleplast

Plastpuder eller bobleplast punkteres og afleveres i beholderen til plast ved din bolig eller på genbrugsstationen.

Silica gel poser (de små poser i din skokasse)

Silica gel poser er lavet til at beskytte mod fugt, og de ligger typisk i pakken med nye sko eller elektronik. Poserne kan sagtens genbruges til for eksempel at beskytte fotos, blomsterfrø eller sølvtøj mod fugt. Hvis du smider dem ud, skal de i restaffald.

Se her et eksempel på en silica gel pose:

silica gel pose

Silkepapir

Silkepapir kan genbruges til at pakke gaver ind. Når det går i stykker, kan du aflevere det i beholderen til papir ved din bolig eller på genbrugsstationen. Husk papiret skal være rent og tørt.

Strips af plast

Strips kan genanvendes, hvis du afleverer dem i beholderen til plast ved din bolig eller på genbrugsstationen.