Gå til main indhold

Røglugt fra anlægget: Vi har problemer med udsugningen på det ene anlæg. Vi arbejder på at løse problemet hurtigst muligt.  

Energi på Tværs

Energi på Tværs er et fælles projekt for Region Hovedstaden, kommunerne i hovedstadsområdet og en række forsyningsselskaber. Projektet skal hjælpe kommunerne med at nå den ambitiøse vision om en fossilfri energisektor i 2035 og fossilfri transport i 2050, herunder bidrage med konkrete anbefalinger til, hvilke aktiviteter det vil have størst værdi for kommunerne at investere i.

Potentialer bliver fremhævet

Energi på Tværs beskriver på baggrund af en række dybdegående undersøgelser og analyser konkrete scenarier for løsninger og business cases for, hvordan region, forsyningsselskaber og kommuner bedst muligt bidrager til den grønne omstilling og de ambitiøse energimål. Arbejdet består derudover i at udarbejde strategiske energiplaner med fokus på teknik, økonomi og bæredygtighed.

Samarbejde giver succes

Fundamentet for Energi på Tværs er et tværgående samarbejde, hvor regioner, kommuner og forsyningsselskaber i fællesskab vurderer, hvilke løsninger der er mest hensigtsmæssige - og som vil fungere på tværs af sektoren. Samarbejdet mellem de forskellige interessenter giver et alsidigt fundament, hvor der på den ene side bliver taget hensyn til de enkelte aktører, men samtidigt fokuseres på at skabe fælles løsninger.

Som en del af Energi på Tværs er der nedsat temagrupper, der har til formål at foreslå værdiskabende aktiviteter inden for energiområdet, der skal sænke energiforbruget, omstille energiforsyningen og reducere CO2-udledningen. Hver gruppe arbejder ud fra et kommissorium med en række konkrete opgaver. Arbejdsgrupperne ligger inden for temaerne: CO2-regnskab, energiproduktion, fjernvarme og individuel opvarmning, energibesparelser samt transport.

Fakta om Energi på Tværs

  • Varighed: Januar 2019 - december 2021
  • Projektleder: Gate 21
  • Financiering: Region Hovedstaden og forsyningsselskaberne står for hovedfinancieringen af projektet. De medvirkende kommuner bidrager med arbejdstimer.
  • Partnere: Region Hovedstaden, ARC, Argo, CTR, Forsyning Helsingør, Hillerød Forsyning, HMN Naturgas, HOFOR, Norfors, VEKS og Vestforbrænding, kommuner: Albertslund, Allerød, Ballerup, Bornholm, Brøndby, Dragør, Egedal, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Rødovre, Tårnby, Vallensbæk, Roskilde, Solrød, Greve og Køge.