Gå til main indhold

Røglugt fra anlægget: Vi har problemer med udsugningen på det ene anlæg. Vi arbejder på at løse problemet hurtigst muligt.  

Letbanen - omlægning af fjernvarmerør

Når Letbanen fra 2025 kører fra Lyngby til Ishøj, kommer den til at holde lige uden for Vestforbrænding i Glostrup. Vestforbrænding har derfor omlagt 700 meter hovedfjernvarmerør for at gøre plads til Letbanen.

For at gøre plads til skinner og nye bygninger til den kommende Letbane har Vestforbrænding flyttet 700 meter af det ene af vores to hovedrør. Omlægningen sikrer også, at rørene efter anlægning af Letbanen er tilgængelige på hele strækningen, fx i forbindelse med reparationer af forsyningsnettet eller andre udbedringer.

Fjernvarmerøret forsyner ca. halvdelen af vores kunder med fjernvarme, men ingen af dem har mærket omlægningen, da vi har anvendt teknikken Hot Tapping. Det sikrede, at fjernvarmeforsyningen kørte uforstyrret.

Bypass-teknologi fra olie- og gasindustrien

Ved at udnytte teknikken Hot Tapping, der ellers mest er brugt i olie- og gasindustrien har vi omlagt ledningen uden driftstop. Det kunne lade sig gøre, fordi man kan isolere (lave en by-pass) på rørene, og dermed undgå at lukke for forsyningsnettet.

 

Læs også artiklen Letbanen betyder flytning af 700 meter rør