Matomo noscript

Vestforbrænding ruller fjernvarmen ud i Frederikssund | Vestforbrænding

Vestforbrænding ruller fjernvarmen ud i Frederikssund

Områdechef hos Vestforbrænding Per Wulff (Tv) og Frederikssunds borgmester Tina Tving Stauning (Th)

Nu har Vestforbrænding og Frederikssund Kommune taget det første spadestik til udbygningen af fjernvarmenettet i Frederikssund. I første omgang er det udbygningen af Vestforbrændings hovedledning, som er forarbejdet til nye fjernvarmekunder blandt virksomheder og private boliger, der arbejdes på.

Det første spadestik blev taget mandag den 8. april 2024 med repræsentanter for Vestforbrændings ledelse og Frederikssunds borgmester, Tina Tving Stauning, samt øvrige repræsentanter for kommunen.

320 kunder i Frederikssund Kommune vil frem mod 2025/2026 få tilbudt billig og mere klimaneutral fjernvarme. Ved det første spadestik bliver der åbnet mulighed for adgang til fjernvarme i Deltakvarteret og St. Rørbæk. Denne del af projektet omfatter etableringen af ca. 8 km hovedledning fra Ølstykke til Frederikssund og Store Rørbæk. Fra Ølstykke og frem til Snostrupvej etableres fjernvarmeledningerne langs togbanen. Det er første etape i udbygningen af fjernvarmenettet, som er en del af Vestforbrændings Varmeplan 2030, og som samlet skal koble op mod 39.000 husstande på fjernvarmenettet i de kommende år.

Per Wulff, som er områdechef for Vestforbrænding Fjernvarme, ser frem til, at arbejdet nu igangsættes i Frederikssund.

”Frederikssund er en vigtig del af vores samlede Varmeplan 2030. Når hovedledningen gennem Egedal Kommune er klar, og den store udvidelse af fjernvarmeforsyningen er en realitet dér, giver det rigtig god mening, at dele af Frederikssund også bliver koblet på. På den måde sikrer vi en effektiv fjernvarme med en høj grad af kapacitetsudnyttelse. Jeg er rigtig glad for, at også borgerne i Frederikssund gerne vil opvarme deres boliger med fjernvarme, som er en billig, nem og fremtidssikret varmekilde,” siger Per Wulff.

”Frederikssund Byråd har vedtaget en strategisk varmeplan, der beskriver alle de områder, hvor der er mulighed for udrulning af fjernvarme i vores kommune. Det er nemlig vores ambition af udbrede så meget fjernvarme i kommunen som muligt til - naturligvis til konkurrencedygtige priser for forbrugerne. Det ønsker vi, fordi en fossilfri energi- og varmesektor er en forudsætning for, at Frederikssund Kommune kan indfri sine målsætninger på klimaområdet,” udtaler Frederikssunds borgmester Tina Tving Stauning.

Det er entreprenørselskabet Per Aarsleff A/S, som står for opgaven i Frederikssund. Aarsleff har ligeledes opgaven i Egedal Kommune og har en stor erfaring på området.

”Vi er glade for, at Aarsleff-koncernen kan bidrage til, at stadig flere får mulighed for at skifte til en mere bæredygtig energikilde. Udførelse af fjernvarmeledninger hører til en af vores absolutte kernekompetencer, og vi vil gøre vores til, at de mange kunder får en god oplevelse undervejs i den vigtige og nødvendige grønne omstilling,” siger Jesper Kristian Jacobsen, administrerende direktør i Aarsleff.

Fakta

Samlet fjernvarmeprojekt Vestforbrænding

Fjernvarmeprojekt Frederikssund Kommune*

Antal km. fjernvarmerør

450

24

Heraf stikledninger fra vej til bygning

150

5

Estimeret antal nye husstande

39.000

320

Antal vekslerstationer

30

2

Mængde jord der skal flyttes

350.000 kbm

38.000 kbm

Antal informations- og borgermøder

20

1-3

*Hovedledning del 2 fra Ølstykke til Frederikssund samt Store Rørbæk, Erhvervskvarteret og Deltakvarteret