Gå til main indhold

FAQ

Her på siden finder du et overblik over de ofte stillede spørgsmål, vi får, om fjernvarme. Er dit spørgsmål ikke i vores liste, er du meget velkommen til at kontakte os for mere information.

Når du venter på fjernvarme

Hvornår kan jeg få fjernvarme?

Søg på din adresse og se, om du bor i et område, hvor kommunen har godkendt fjernvarme fra Vestforbrænding - eller om du er en del af kommende områder. Du kan også skrive dig op til at blive orienteret, når der er nyt.

Lige nu kan du se, om du er i fase 1 (2023 - 27) eller fase 2 (senest 2030). Inden årsskiftet vil du få at vide, hvilket årstal, vi forventer at kunne tilbyde dig fjernvarme.

Hvad er næste skridt i planlægningen?

Sammen med kommunerne i Ballerup, Herlev, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Furesø, Egedal og Frederikssund fastlægger vi den konkrete tidsplan for udbygning af fjernvarme i de enkelte delområder. Målet er at sikre hurtigst mulig udbygning og tilbud om tilslutning til de sidste, der kan få fjernvarme - og senest i 2030. Indtil videre kan du se, om du er i fase 1 eller 2. 

Læs her om du kan få fjernvarme

Hvorfor er fjernvarme værd at vente på

Vi arbejder så hurtigt vi kan, men det tager tid. Det er et kæmpe arbejde at lægge over 400 km. rør og tilslutte 30.000 nye husstande. Til gengæld er det værd at vente på. Fjernvarmen fra Vestforbrænding er billig i forhold til alternativerne, og så er det nemt; Vi sørger for både installation og vedligehold. Desuden er varmeprisen fra Vestforbrænding meget stabil, og kunderne har ikke oplevet prisstigninger som følge af høje gas- og el-priser. Endelig er fjernvarme en klimavenlig varmeform, der er baseret på affald.

Hvad gør jeg, hvis gasfyret står af, inden fjernvarmen kommer?

Vestforbrænding er i gang med at lave en genbrugsmodel for gasfyr, hvis fyret står af. Tilbuddet er på tegnebrættet, og vi forventer at være klar inden årsskiftet. Hvis du ønsker dette tilbud, kræver det, at du bor i et godkendt fjernvarmeområde og har tilmeldt dig. 

Når du overvejer fjernvarme 

Hvad koster det at få fjernvarme?

Hvis du tilslutter dig fjernvarme fra start, vil det koste 15.000 kr. inkl. moms for en stikledning til dit hus. Med en standardaftale, ejer Vestforbrænding fjernvarmeinstallationen i dit hus og står for installation og vedligehold for 3.500 kroner årligt. For et standardhus på 130 kvm bliver den årlige udgift ca. 15.500 kr. inklusiv forbrug.

Hvis du selv vil eje dit fjernvarmeanlæg og stå for installationen, kan du forvente en udgift på yderligere ca. 40.000 kr., og dermed samlet ca. 55.000 kr. for installationen Dertil kommer løbende udgifter til service. 

Bor du i et område, hvor der allerede er fjernvarme, skal du kontakte os for at få en pris. Kontakt Vestforbrændings salgsafdeling på e-mail; tilslutning@vestfor.dk

 

Hvorfor vælge fjernvarme fra Vestforbrænding?

Det er der fire væsentligste grunde til:

  1. Det er billigt, og vi har haft stabile og lave priser i de seneste mange år
  2. Det er nemt. Du skruer op og ned for termostaten. Vi klarer resten.
  3. Det er fremtidssikret og stabilt - og forskellige grønne energiformer kan supplere affaldsvarmen fremover. 
  4. Det er klimavenligt, og du sparer CO2. Senest 2030 er fjernvarmen helt klimaneutralt, når vi begynder at fange CO2 fra anlægget

Læs mere om dine fordele 

Hvordan ansøger jeg om fjernvarme?

Hvis du bor i et område, der er godkendt til fjernvarme skal du udfylde en ansøgning på Vestforbrændings hjemmeside: Ansøgning om fjernvarme

dette kort kan du se, om du bor i et område, hvor kommunen har godkendt, at der forsynes med fjernvarme. (markeret med blå)

Hvordan omregner jeg mit forbrug til MWh?

Fjernvarme afregnes i MWh. Derfor skal du omregne dit årlige forbrug af olie- eller naturgas til MWh for at få et estimat på, hvor stor din årlige fjernvarmeregning bliver.


Omregningen af dit årlige forbrug til MWh afhænger af, hvilken type kedel du har:


Ikke kondenserende gaskedel: Årligt naturgasforbrug i m3 X 0,0099 = MWh fjernvarme årligt.


Kondenserende gaskedel: Årligt naturgasforbrug i m3 X 0,011 = MWh fjernvarme årligt.


Oliekedel: Årligt olieforbrug i liter X 0,01 = MWh fjernvarme årligt.

Typisk har et standard størrelse hus (130m2) et forbrug på 18 MWh.

Kan jeg få en stikledning og vente med installationen i huset?

Nej. Af hensyn til drift af fjernvarmenettet, skal der være forbrug på ledningen indenfor et halvt år, ellers risikerer vi, at vores net ruster væk pga. urenheder, der samler sig i rørene.

Kan jeg få fjernvarmen senere - når I er færdige på min vej?

Du  kan godt blive koblet på fjernvarmen senere, men det er med risiko for, at tilslutningsprisen vil være højere, og tidshorisonten for udførsel af gravearbejde mv. er ubekendt. Vi vil derfor altid anbefale, at du bliver koblet på, når vi er i dit område.

Kan jeg have en anden energikilde ved siden af fjernvarmen fra Vestforbrænding?

Ja, det kan man godt. 

Når du er ved at få fjernvarme

Hvad sker der med min have?

Vi graver ca. 1 meter bred rende fra hovedledningen ude i vejen ind til soklen på dit hus. Vi reetablerer din have og forlader området, som det så ud, da vi startede.

Hvad sker der med mit hus?

Vi borer et hul i dit hus og trækker rørene gennem og lukker til. På ydersiden af huset kommer der et lille skab, hvor vi har adgang til at slukke for varmen i nødstilfælde. Der, hvor dit fyr står i dag, installerer vi et nyt og fjerner det gamle. (Hvis du vælger abonnementsordningen).Alternativt kan du selv få en VVS'er til det. 

Det tager en dag at skifte ud, så du mangler kun varme i nogle timer.     

Hvad sker der med mine radiatorer?

Ingenting, Vi ændrer ikke på husets centralvarmesystem. Du skruer bare op for varme, som du plejer.  

Hvordan afmelder jeg min gas

Gasnetleverandøren, Evida, har lavet en hjemmeside, hvor du kan afmelde din naturgasforsyning. Her er et link: Vil du opsige din gasforsyning? (evida.dk)

Hvordan melder jeg ny varmeforsyning til BPR-registeret?

Du skal huske at ændre din varmeforsyning i BBR-registret. Det gør du her: Ret BBR-oplysninger - BBR

Når du har fjernvarme

Hvad koster fjernvarmen i forbrug?

Vi har gennem de seneste mange år haft lave og stabile priser på varme. Se alle priser her: Priser og gebyrer

Hvordan skal jeg forstå min regning?

Har du spørgsmål til din regning, kan du se svarene her: Forstå din regning

Hvem ejer rørene i jorden?

Hoved - og stikledninger ejes af Vestforbrænding I/S frem til og med ventilerne på fremløb og retur.

Hvem ejer fjernvarmeunitten?

Hvis du har vælger en standardaftale, ejer Vesforbrænding din fjernvarmeunit, og vi står for installation, vedligehold og service. Det betaler du 3.500 kroner for om året. 

Du kan også vælge selv at eje din fjernvarmeunitten, og selv sørge for installation og vedligeholde unitten og aftaler med en VVS'er. Det er et fåtal, der vælger denne løsning.

Kan jeg tegne en serviceordning på min fjernvarmeunit hos Vestforbrænding?

Hvis du har en abonnementsordning, står vi for alt service og vedligehold.

Ejer du din egen unit, kan du også vælge at tegne en serviceordning på unitten. Kontakt Vestforbrænding på e-mail: fjernvarmepost@vestfor.dk  

Hvem kontakter jeg hvis der er problemer med min fjernvarmeforsyning?

Du kan tilmelde dig vores SMS service og få informationer om driftsforstyrrelser. Følg dette link: Fjernvarmeproblemer? Tilmeld SMS-service her

Fandt du ikke svar på det ønskede? Så kontakt os på e-mail vestfor@vestfor.dk eller telefon 70 25 70 60

.