Gå til main indhold

Hvornår får jeg fjernvarme?

Står du overfor at udskifte dit fyr inden for de kommende år, er du sikkert utålmodig efter at vide, om fjernvarmen snart finder vej til dig. Her får du seneste nyt, og du kan se om din adresse er en del af planen - og hvornår. 

Vestforbrændings bestyrelse har i foråret 2022 godkendt den overordnede plan for fjernvarmeudvidelser frem til 2030 i Herlev, Ballerup, Furesø, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Egedal og Frederikssund. På den baggrund bliver de lokale fjernvarmeprojekter løbende prioriteret, godkendt og planlagt sammen med kommunerne frem mod 2030.

Her kan du søge på din adresse og se, om du er i planen og hvornår, du kan forvente at få fjernvarme. Vi opdaterer løbende, og du kan tilmelde dig til at få mere information. 

Kan jeg få fjernvarme - indtast din adresse


Værd at vente på
 

Vestforbrænding hjælper kommunerne med at udskifte omkring 30.000 olie- og naturgasfyr til fjernvarme frem mod 2030. Det tager tid og kræver planlægning.  Derfor kan du forvente, at der går minimum halvandet år, hvis du bor i et område, der endnu ikke er godkendt til fjernvarme. Men selvom det tager tid, er fjernvarmen værd at vente. Den er ikke alene klimavenlig - men også billig og driftssikker. Og selvom prisen på energi er steget voldsomt på det seneste, forbliver fjernvarmepriserne lave. 


CO2-neutral forsyning
 

I dag er fjernvarme fra Vestforbrænding baseret på affaldsforbrænding, men der er ikke nok affald til at dække varmebehovet hos de mange nye fjernvarmekunder. Derfor skal spildvarme fra industrien eller rensningsanlæg integreres i fjernvarmenettet. Varme som ellers ryger ud til gråspurvene. Samtidig har Vestforbrænding planer om at bygge et CO2-fangstanlæg inden 2030 på forbrændingsanlægget i Glostrup. Det betyder, at fjernvarmen fra Vestforbrænding på sigt bliver CO2-neutral.
 
 

Kontakt 

Vi bliver i øjeblikket kontaktet af rigtig mange borgere, der er ivrige efter at få udskiftet gasfyret med fjernvarme - ikke mindst på grund af de stigende priser på gas. Vi gør, hvad vi kan for at svare på jeres henvendelser hurtigst muligt - men der kan være ekstra svartid. Ellers kan du følge med på siden her, hvor vi løbende opdaterer med seneste planer. 

Har du spørgsmål til fjernvarmeudvidelser, så skriv til tilslutning@vestfor.dk


Læs mere om varmeplan 2030

Pressemeddelelse om Varmeplan 2030

Se varmeplan 2030 - og kort over Vestforbrændings forslag.