Gå til main indhold

Hvornår kan jeg få fjernvarme?

Har du gasfyr, så er du sikkert utålmodig efter at vide, om fjernvarmen snart finder vej til dig. Her kan du søge på din adresse og se om og hvornår, du kan blive tilsluttet fjernvarme fra Vestforbrænding. Du kan også skrive dig op til at modtage information, når der er nyt om fjernvarme i dit område.

Værd at vente på

Vi kontakter dig direkte med et tilbud i god tid inden gravearbejdet starter. Det tager tid og kræver planlægning at etablere fjernvarme, og derfor kan du forvente, at der går minimum halvandet år, før du kan få fjernvarme, hvis du bor i et område, der endnu ikke er godkendt.  Men selvom der går tid, er det værd at vente på, for der er mange fordele ved fjernvarme fra Vestforbrænding. Det er billigt, klimavenligt og nemt.

Fjernvarmeområder

I dag leverer Vestforbrænding fjernvarme i Herlev, Ballerup, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Gladsaxe - primært til virksomheder og boligforeninger. Frem til 2030 skal vi levere fjernvarme til langt flere privatboliger og i alt ca. 30.000 nye kunder i nuværende kommuner og i Frederikssund og Egedal. På kortene nedenfor kan du få et overblik over. Områder markeret med blåt er allerede godkendte fjernvarmeområder og områder markeret med orange er forslaget til fremtidige udbygning af fjernvarmenettet. 

Kort over fjernvarmeområder (blå er godkendte områder, orange er forslag til udbygning)


Hvor kommer varmen fra?

I dag er fjernvarme fra Vestforbrænding baseret på affaldsforbrænding fra cirka 1 million borgere. I fremtiden er der ikke affald nok til at dække varmebehovet hos de mange nye fjernvarmekunder. Derfor skal andre klimavenlige energiformer integreres, blandt andet overskudsvarme fra industrien eller rensningsanlæg. Varme som ellers ryger ud til gråspurvene. Samtidig har Vestforbrænding et ønske om at bygge et CO2-fangstanlæg inden 2030 på forbrændingsanlægget i Glostrup. Det betyder, at fjernvarmen fra Vestforbrænding på sigt kan bliver CO2-neutral. Varmen er baseret på energiformer, som kan sikre en stabil og lav varmepris nu og fremover.


Kontakt
 

Har du spørgsmål til fjernvarmeudvidelser, så skriv til tilslutning@vestfor.dk eller find svaret her: 

 


Spørgsmål og svar om fjernvarme