Gå til main indhold

Se din fjernvarmepris

Indtast dine oplysninger og få en indikation på, hvad du kan spare ved at skifte til fjernvarme. Beregningen inkluderer forbrug, service, afskrivninger og udgifter til varmeanlæg.

For at få fjernvarme, skal du bruge en fjernvarmeunit til erstatning for dit fyr. De fleste vælger et abonnement (model A), hvor vi ejer fjernvarmeunitten og står for alt det praktiske. Du kan også vælge model B (gør-det-selv) og selv købe, installere og vedligeholde din fjernvarmeunit (ca. 40.000 kr. i startomkostninger). Hvis du ønsker model B, skal du huske at fravælge model A i beregneren.

Vær opmærksom på, at du også skal betale for, at dit hus bliver tilsluttet fjernvarmenettet. Denne udgift indgår ikke i beregningen af dine årlige omkostninger. En stikledning koster 15.000 kr* for kunder, der får fjernvarme i 2024. Det gælder for op til 50 meter fra skel og kun hvis du kommer på i kampagneperioder. Ellers kostede stikledningen 45.000 kr. Det koster 2.500 kr. inkl. moms pr. ekstra meter ud over de 50.

Læs mere om tilslutning til fjernvarme

Se priser og gebyrer for fjernvarme

*Prisen indeksreguleres årligt den 1. januar

 

Afkobling af gas hos Evida

Du skal også betale et gebyr for at blive afkoblet din gamle gasforsyning. Evida administrerer en afkoblingspulje, hvor man kan søge om at få udgiften dækket. Puljen er åbnet igen i maj 2023. 

Læs mere om afkoblingspuljen her

Prisberegner

Hvor kommer tallene fra? 

Serviceomkostninger samt priser og afskrivninger på anlæg (fjernvarmeunit, varmepumpe eller gasfyr) er baseret på tal fra Energistyrelsen. Priserne på gas- og el er fra Andel Energi, og olieprisen fra YX.dk. Priserne er et gennemsnit for den seneste måned, og vi opdaterer én gang om måneden.

Vi tager forbehold for ændringer i beregningsforudsætninger samt individuelle forhold i boligen, som har indflydelse på varmeforbruget.


Få mere at vide om fjernvarme

Hvornår kan jeg få fjernvarme - søg på din adresse

Spørgsmål og svar om fjernvarme