Gå til main indhold

Engangsbilletter til genbrugsstationer

Hvis din virksomhed ikke benytter genbrugsstationerne så tit, eller I bruger flere forskellige biler, er engangsbilletter den bedste løsning, når I afleverer erhvervsaffald. Engangsbilletten giver adgang til et besøg inden for 1 time.

Række af sorte affaldscontainere med skilte der angiver sortering.

Nem og hurtig adgang til genbrugsstationen

Du betaler for engangsbilletten, hver gang du besøger genbrugsstationen, ved at sende en SMS til 1919 med bogstaverne GS efterfulgt af genbrugsstationens kode samt kode for biltype, fx GS 1092. Du modtager en kvittering for betalingen via SMS. Beløbet trækkes fra det kort, der er registreret på telefonnummeret. Du skal fremvise SMS'en, hvis personalet på genbrugsstationen ønsker at se dokumentation for din betaling.

Engangsbilletten gælder for 1 besøg, som skal påbegyndes inden for 1 time efter, at billetten er købt. Billetten skal bruges på den genbrugsstation, den er købt til, og for den bil, du afleverer affald i. 

Er genbrugsstationen, du har købt engangsbillet til, lukket i normal arbejdstid pga. driftsproblemer eller lignende, kan du anvende billetten på en af vores andre genbrugsstationer. Ved kontrol bliver der taget højde for, at tidsfristen på 1 time kan være overskredet pga. forlænget kørsel.

Se vejledning for SMS-betaling og oversigt over ID-numre til genbrugsstationer.

Online tilmelding

Du tilmelder virksomheden til engangsbilletter via vores online tilmeldingssystem. Når du tilmelder SMS-betaling, tjekker systemet, om det kort, du har registreret, er gyldigt. Du får derefter en e-mail med en kvittering om, at kortet er i orden.

Tilmeld virksomheden til engangsbilletter via vores online tilmeldingssystem


Det betyder, at du ikke behøver at indtaste kortoplysninger hver gang, du vil købe adgang til genbrugsstationen via SMS-løsningen.

Bogføring af billetter

Det er muligt at holde regnskab med de billetter, virksomheden køber. Når du køber en engangsbillet pr. SMS, kan du tilføje en bogføringstekst efter SMS-koden. Du taster eksempelvis: GS 1153 "bogføringstekst". Der skal være mellemrum mellem kode og bogføringstekst, men der må ikke være mellemrum i selv bogføringsteksten, som dog gerne må bestå af både bogstaver og tal.

Afmelding af mobiltelefon

Ønsker du at afmelde et mobilnummer, så det ikke længere er muligt at købe engangsbillet fra det pågældende nummer, skal du sende en SMS til 1919 med følgende tekst: "GS (mellemrum) afmeld" fra den telefon, som ikke længere skal være tilmeldt.

Du kan også gøre et mobilnummer inaktivt ved at slette det i oversigten over tilmeldte mobilnumre, når du er logget ind som bruger i tilmeldingssystemet.

Priser for engangsbilletter

Biltype

Pris med moms

kr.
Personbil 137,50
Kassebil 200,00
Ladvogn 237,50

Oversigt over biltyper

 

Køretøjer der takseres som personbiler

Er der opsat et gitter eller anden ikke-permanent adskillelse mellem forsæder og varerum, betegnes køretøj som en personbil.
  • Personbiler 3 til 5 dørs.
  • Cykler og gående
  • 3-hjulet scooter
  • Scooter og motorcykel med/uden sidevogn
  • Arbejdskøretøjer som f.eks. bobcat, gummiged, truck og en traktor (uden vogn/anhænger)

Køretøjer der takseres som kassevogne

Køretøjer med lukket kasse integreret i bilens karrosseri beregnet til varetransport (ingen direkte adgang til varerum fra bilens forsæder).

  • Kassevogn
  • Lille kassevogn

Køretøjer der takseres som ladvogne

Køretøjer beregnet til varetransport i særskilt lad.

  • Ladvogn - med og uden overdækning
  • Pickup - med og uden overdækning
  • Traktor med vogn betragtes også som ladvogn.