Matomo noscript

Vedligeholdelse på Vestforbrænding kan skabe gener | Vestforbrænding

Vedligeholdelse på Vestforbrænding kan skabe gener

Dobbelt røgfane på Vestforbrænding skorsten

Fra 11. juni til 9. juli 2023 indleder vi planlagt vedligeholdelse af vores anlæg. Arbejdet er omfattende og kan skabe gener for vores naboer i form af støj, øget trafik og lugtgener.

Der er som tidligere år taget en række initiativer, som skal begrænse generne – blandt andet opsætter vi støjværn og bruger elektriske kompressorer og værktøj.

Arbejdet med vedligeholdelse af anlægget er planlagt over lang tid og forventes denne gang at komme til at vare frem til og med 9. juli. Det omfatter stort og tungt materiel og store komponenter til blandt andet en af vores forbrændingsovne. Det er også et arbejde, som vil foregå uden for normal arbejdstid og fra tidlig morgen og i aftentimerne.

-Som i de foregående år, kan det ikke undgås, at vi kommer til at støje mere, end vi gør i det daglige. Det er vi meget bevidste om, og vi handler naturligvis på det, hvis det bliver for voldsomt. Vi har i en længere periode og gennem vores indsatser ikke givet anledning til større gener, end et affaldsenergiværk, som vores, normalt kan give anledning til, siger pressechef på Vestforbrænding, Per-Henrik Goosmann, som tilføjer, at både ansatte og udefra kommende håndværkere, som skal medvirke til arbejdet, er instrueret i at begrænse støjen mest muligt.

Der vil i kortere perioder også være en risiko for lugtgener, som Vestforbrænding normalt reducerer betydeligt gennem luftudskiftning. Både støj- og lugtgener vil følge vindretningen.

Ud over Vestforbrændings egne teknikere og håndværkere, vil op mod 150 personer komme udefra og deltage i arbejdet. Det vil skabe ekstra trafik i området.

-Vi bestræber os på at begrænse generne ved vedligeholdelsen så meget som muligt. Skulle de opstå alligevel, håber vi på vores omgivelsers forståelse for, at de sker i en god sags tjeneste for at sikre fjernvarme og affaldshåndtering i hele 19 kommuner med 1 mio. borgere, siger Per-Henrik Goosmann.

Kontakt os

Hvis du som nabo oplever uventet støj, ubehagelig lugt eller generende støv, er du mere end velkommen til at give os besked.

Ring til os

Du kan fange vores reception på telefonen mandag-torsdag kl. 8-16 og fredag kl. 8-15.

44857000

Skriv til os

Er det aften eller weekend, kan du kontakte eller informere os via e-mail.